Реклама спонсора

Про користь плодів агрусу говорити не варто. Це дивовижна рослина містить неймовірну кількість корисних речовин. Саме тому багато господинь намагаються приготувати на зиму незвично смачне і корисне варення з агрусу.

Ефірне масло, що отримується за допомогою звичайної дистиляції з вічно зелених камфорних дерев, володіє цінними властивостями і здатне ефективно лікувати захворювання дихальних шляхів, серцево-судинні та невралгічні патології. Крім того, камфорне масло знайшло широке застосування не тільки в народній медицині, а й фармакології, косметології, аромотерапії (допомагає швидко зняти стан стресу, нервозності, занепаду сил).

Навіть при самій родючій грунті будь-яка рослина з часом потребуватиме підгодівлі. Малина - не виняток. При недостатньому харчуванні вона почне «голодувати» і в результаті знизиться врожай, ягоди стануть дрібніше і кисліше.

Сушені груші стануть відмінною добавкою в компоти - як нагадування про літо, що пішло. Заготовлювати їх про запас нескладно: можна скористатися бабусиним способом і, нарізавши їх пластинками, залишити в тіні на пару днів, а можна скористатися сучасними пристроями типу духовки, які дозволять швидше і надійніше приготувати грушеві часточки.

Волоський горіх є одним з найбільш унікальних представників флори. Його друга назва - «дерево життя». Воно було отримано ним ще в стародавні часи. Воно засноване на тому, що їм люди годувалися, лікувалися, відновлювали свої сили не одне тисячоліття. Майже кожна частина даної рослини володіє активними біологічними властивостями, які дуже корисні людям. Якби волоського горіха не було, то «зелена комора» Землі була б набагато біднішими.

Варення з персиків - улюблені ласощі не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Існує безліч різноманітних рецептів його приготування. Ми пропонуємо вашій увазі кілька найбільш популярних. Кожен з них має свою «родзинку».

Хто не любить морозним зимовим вечором побалуватися чайком з домашнім вишневим варенням? А якщо ці ягоди були дбайливо вирощені у власному саду або зібрані в лісі, задоволення від десерту з вишні отримуєш подвійне!

Суниця - це справжня королева ягід, яка є найбільш затребуваною сільськогосподарською культурою, як у нашій країні, так і далеко за її межами. Суниця - це близька родичка полуниці, але, як показує практика, в наш час вона практично не вирощується в чистому вигляді. Вся справа в тому, що багато садівників воліють віддавати свою перевагу великоплідних менш вибагливим сортам.

Умовно приготування сирного пирога з вишнею можна розділити на три етапи: приготування коржа, приготування начинки і випічка.

Такий смачний, ароматний і корисний плід, як диня зазвичай вживається в їжу в натуральному вигляді без кулінарної обробки. Слід зазначити, що з дині можна приготувати найрізноманітніші страви та десерти, багато з яких здатні здивувати навіть самих розпещених гурманів.

Диня - це баштанна культура з надзвичайно смачними і ароматними плодами, які містять у великій кількості вітаміни A, C, PP, ВB1 і B2, а також калій, кальцій, натрій і залізо. Крім того, диня допомагає звільнити організм від шлаків і токсинів і рекомендується людям, страждаючим захворюваннями печінки і сечового міхура.

Ожина - це ягода, в якій у великій кількості містяться волокна, вітамін С та інші корисні поживні речовини. Багато вагітні жінки цікавляться, наскільки безпечним є вживання ожини в їхньому випадку. Насправді цю ягоду можна включати в свій раціон практично без жодного побоювання. Головне знати, де вирощувалася ця ягода.

Ожина - унікальна рослина, якість врожаю якого безпосередньо пов'язана з рівнем догляду! Тільки підібравши потрібний сорт ожини для тієї чи іншої місцевості, посадивши її на певній території, забезпечивши належний догляд можна очікувати багатого і здорового врожаю.

В судовому ландшафті ожина широко використовується для оформлення декоративних стінок, закріплення піщаних укосів, стрижки і створення живоплотів. Однак вона користується популярністю не тільки завдяки своєму красивому зовнішньому вигляду, але і завдяки своїм смачним плодам.

Останнім часом серед садівників-любителів стала популярна ожина. Цей чагарник за зовнішнім виглядом та формою ягід дуже схожий на малину, недарма її багато хто називає «чорна малина».

Меню сайту