Реклама спонсора

Солодкі й соковиті, терпкуваті і тверді, кислуваті і гіркуваті і це далеко не повна смакова палітра всіма улюблених яблук. Мабуть, доступніше, різноманітніше і корисніше фрукта просто не існує. Крім цього, яблука - універсальні плоди. Що тільки не виготовляють з них: соки, вина, компоти, варення, і, звичайно ж, джеми.

Зливи, що належать до виду кісточкових плодових рослин, мають плоди, що володіють безліччю корисних властивостей. У них міститься до 17% цукрів, вітаміни, органічні кислоти, калій, фосфор, магній, кальцій, цинк, мідь, залізо, пектинові речовини та інші корисні елементи.

Джем - це желеподібна смачна, частіше солодка однорідна маса з різних фруктів і ягід. Ці ласощі можна варити не тільки з якогось одного сорту ягід або фруктів, а й комбінувати два і більше видів ягід і фруктів. Від цього смак і колір готового продукту тільки виграє.

Королева лісових ягід - це брусниця. На жаль, росте вона далеко не у всіх регіонах. Тому, якщо у вас з'явилася ексклюзивна можливість поласувати цими ароматними та соковитими ягодами, обов'язково скористайтеся нею. Дуже рекомендуємо приготувати з брусниці компот. Напій вийде просто дивовижним, особливо, якщо його варити з додаванням яблук.

Гарбуз - помаранчевого кольору овоч, родом з Південної Америки. У їжу вживають м'якоть плоду і його насіння.

Брусниця є вічнозеленою рослиною з досить тривалим періодом життя. Зустріти цю рослину можна практично у всіх хвойних і змішаних лісах нашої країни. Улюблене місце брусниці - це болота. Сама ягода має яскраво-червону соковиту забарвлення. Смак у брусниці кислий, тому в свіжому вигляді не кожна людина зможе її вживати в їжу.

Алича - одна з поширених форм домашньої сливи, плоди її невеликі, жовтого кольору. З аличі можна готувати різні страви на зиму. Особливо смачним і ароматним виходить варення. Смак такого ласощі кисло-солодкий, а колір чудово жовтий, аромат ніжний і незвично вишуканий! Варення з аличі умовно можна розділити на два види: з кісточками і без.

М'ята - це, мабуть, одне з найпопулярніших рослин, яке можна зустріти на присадибних ділянках. У наш час існує декілька її різновидів, але кожне з них є корисним і містить у своєму складі безліч речовин, які необхідні нашому організму.

Як тільки настає літній сезон і час відпусток, кожен з нас прагне заготовити якомога більше варений, соків, солінь і маринадів на зиму, адже в холодні зимові вечори так приємно відкрити баночку і відчути частинку літнього тепла. Саме тому пропонуємо вам оригінальний рецепт - персиковий джем. Це дуже смачне ласощі порадує вас і ваших близьких взимку, зробивши життя солодким, як персик!

Ікра з патисонів - невибаглива страва. Його легко приготувати в домашніх умовах. Способів приготування існує багато, принцип приготування у всіх практично однаковий. Відмінність полягає в тому, що деякі технології приготування включають в себе пастеризацію, також можна приготувати страву гострим, якщо покласти гострий перець.

Джем з апельсинів і яблук - це смачне ласощі, що кожен може дозволити собі взимку. Апельсини і яблука добре поєднуються і доповнюють один одного. Яблука - це фрукти, багаті на пектин. Тому при варінні джему немає необхідності використовувати додаткові желюючий речовини (наприклад, желатин).

Ми звикли, що з винограду роблять вино або сік, але є й чудовий рецепт, по якому ви можете приготувати з винограду компот. За смаком він буде нагадувати виноградний сік, але в меншій концентрації. Для приготування компоту вам знадобиться наступне.

Багато людей, коли їмо влітку ароматний і солодкий персик, часто замислюються над питанням «а чи можна виростити такий прекрасний фрукт на дачній ділянці?» Виростити персикове дерево, звичайно, можна, але над цією рослиною доведеться довго «потрудитися»!

На зиму груші можна заготовлювати різними способами. Зробіть компот, зваріть варення, приготуйте густе повидло. Але найоптимальніший спосіб переробити пом'яті і перезрілі плоди - це приготувати з них джем. Він виходить дуже смачним, солодким і таким ароматним, що при його варінні навколо плити товпляться всі домашні.

Компот - це улюблене багатьма ласощі, що може виступати як в ролі самостійного десерту, так і в якості прохолодного напою. Приготувати компот можна різними способами. Для нього використовуються дуже багато фрукти і ягоди.

Меню сайту