Реклама спонсора

Солоні огірки - універсальна закуска. Вона відмінно доповнює і підкреслює смак багатьох страв. Навчитися готувати таке блюдо досить просто. До того ж засолювати за сучасними рецептами їх можна прямо в скляній ємності.

У кулінарії дуже модно комбінувати на перший погляд непоєднувані інгредієнти, наприклад, такі, як екзотичний апельсин і всім нам звичний і рідний кабачок. Таке з'єднання застосуються при приготуванні різних страв і навіть напоїв. Ось, наприклад, дуже смачним виходить компот з цих плодів. Спробувавши його один раз, залишитися байдужим просто не можна. Крім цього, визначити, які саме компоненти входять до складу напою практично неможливо.

Підшлункова - це невелика, можна навіть сказати маленька примхлива заліза. Якщо вона «хворіє», то людина змушена відмовитися від багатьох улюблених раніше продуктів і страв. Недотримання цих правил може призвести до загострення хронічного або виникнення гострого панкреатиту.

Всім відомо, що завдяки вмісту в яблуках пектинам і відповідним волокнам можна знизити рівень холестерину в людському організмі. Встановлено, що якщо людина буде з'їдати як мінімум два яблука в день, то рівень холестерину в його організмі знизиться на 16 відсотків. Крім цього, яблука захищають людський організм від виникнення ракових пухлин, а також нормалізують травлення.

Панкреатит - це серйозна хвороба, яка вимагає дотримання певної дієти. Тільки дотримуючись її і виконуючи всі необхідні рекомендації лікаря, людина може вилікуватися і більше ніколи не відчувати проблем з підшлунковою. Однак, як показує практика, ми часто відмовляємося від корисних продуктів, у складі яких є корисні вітаміни та мікроелементи, в результаті чого наш організм відчуває нестачу вітамінів.

Чорниця, як і будь-яка інша лісова ягода, є дуже корисною. У сезон її достигання потрібно встигнути з'їсти якомога більше чорниці, адже саме в свіжому вигляді вона найбільш корисна. Необхідна чорниця людям, діяльність яких пов'язана з розумовою працею. І, звичайно, всім відома здатність ягоди відновлювати і покращувати зір. Тому для літніх людей чорниця - сама потрібна ягода.

Брусниця - незвичайно корисна лісова ягода. Вона унікальна за своїм мінеральним складом. За кількістю містяться в ній вітамінів брусниця знаходиться на лідируючих позиціях серед усіх відомих ягід, однак натуральний смак ягід брусниці такий, що з'їсти її багато практично неможливо. Звичайно, у свіжому вигляді вона найбільш корисна, але діти зазвичай не люблять легку брусничну гірчинку і відмовляються їсти її.

Обліпиха - це ягода-рекордсмен за вмістом каротину, вітаміну С, вітаміну В і вітаміну Е. Завдяки цим та багатьом іншим компонентам обліпиха є цінною лікувальною ягодою. Каротин - це всім відомий вітамін А, який просто необхідний для гладкою і здорової шкіри. Крім того, він допомагає обміну речовин і прискорює процес зростання, що дуже важливо для дітей.

Ягоди калини - дуже корисні, хоча їх смак залишає бажати кращого. Яскраво виражена гірчинка плодів не дозволяє їсти їх свіжими без добавок. Тому з калини зазвичай роблять заготовки на зиму з використанням великої кількості цукру. Калина, протерта з цукром - ідеальний варіант для заготівлі, адже при цьому ягоди не піддаються тепловій обробці, а значить зберігають всі вітаміни, які в них містяться.

Старше покоління давно знає про багатьох корисних властивостях, якими володіє сама звичайна буряк. До того ж напевно жодна господиня в процесі приготування святкового столу не обходиться без цього знаменитого овоча, проте найвище думку мають про буряк лікарі, які, вивчивши буряк з наукової точки зору, тепер рекомендують вживати її при атеросклерозі, запорах і гіпертонічної хвороби.

Напевно багато господинь, думаючи про заготовках на зиму, в першу чергу уявляють собі, як будуть виглядати в банках помідорчики і огірочки. Можливо, це і правильно, адже рецептів консервування цих овочів існує величезна безліч, однак чи варто обмежувати свою фантазію? Невже не хочеться спробувати щось нове?

У кожної господині є свій нехай маленький, але секрет смачного маринування капусти. І навіть використовуючи один і той же рецепт, смак готового блюда практично завжди виходить різним. Самим сприятливим часом для того, щоб запастися цієї класичної закускою є жовтень і листопад.

Яблучний джем - смачне блюдо, яке можна як подавати до чаю, так і використовувати в приготуванні домашньої випічки. Щоб надати яблучному джему незвичайний приємний кислуватий смак, в нього при приготуванні можна додати лимон.

Сьогодні про рукола (ерука посівна, рукола, Гусенічнік посівної) буквально сурмлять на кожному кроці, проте більшість людей навіть не розуміють про що йде мова. Отже, що таке рукола? Трав'яниста рослина (однорічна), відноситься до сімейства капустяних. Листя Гусенічніка посівного останнім часом часто використовують в дорогих елітних ресторанах при приготуванні салатів.

Калина - рекордсмен за вмістом вітаміну С, заліза, фосфору і вітаміну А. Вона набагато корисніше при застуді, ніж будь-які цитрусові. Одне «але» - за смаком калина значно відрізняється від них, причому не в кращу сторону.

Меню сайту