Реклама спонсора

Сьогодні багато раніше роблять заготовки, хоча тепер будь-які овочі, фрукти або ягоди можна купити в магазині цілий рік. Слід розуміти, що будь-які плоди краще купувати в певний сезон, так як в інший час в них просто практично немає вітамінів. Для заготовок прекрасно підходить заморозка. Вона не вимагає особливих приготувань, продукти відмінно зберігають вигляд і в них залишається максимум вітамінів. Заморозити можна практично будь-які плоди, наприклад, сливи.

З брусниці можна приготувати безліч страв, включаючи всілякі компоти, варення, джеми, соуси, соки і, звичайно, желе.

Ні для кого не секрет, що саме плоди калини володіють високими цілющими властивостями. У ягоді міститься велика кількість вітамінів і різних поживних речовин.

Ожина - це дуже смачна і не менш корисна ягода, яка з давніх часів славиться своїми цілющими властивостями і часто використовується в народній медицині. У кулінарії вона теж не пасе задніх, а дуже часто використовується в приготуванні солодких ягідних десертів, компотів, варення і желе. Рецептів желе з ожини існує безліч, зупинимося на деяких з них більш докладно.

Одна з улюблених для заготовок ягід - журавлина. З журавлини часто роблять желе, яке примітно не тільки приголомшливим смаком і ароматом, але і своєю користю. У поєднанні з цукром желе виходить кисло-солодким і дуже ароматним.

У когось раніше, у когось трохи пізніше, але ягідний сезон обов'язково настане. Хтось із ягідок заготовлює компот, хтось варить варення, а хтось вирішує зберегти свіжий смак ягід, а тому «відправляє» їх на зберігання в морозильник. Взимку або ж напередодні нового ягідного сезону полки морозильника потрібно звільнити, а тому з ягідок починають готувати найрізноманітніші страви. Так чому ж не приготувати ласощі для всієї родини, адже желе із заморожених ягід виходить просто чудове.

Айва є ідеальним фруктом для приготування желе, оскільки в її насінні міститься величезна кількість такої речовини, як пектин. Унікальність пектину полягає в тому, що він легко перетворює рідину в желеподібну масу.

Айва має кисло-солодкий незвичайний смак і чарівний аромат, а тому настоянка з неї виходить просто чудовою! Більше того, цей алкогольний напій є не тільки смачним, але і незрівнянно корисним, адже айва так багата вітаміном С, нестача якого завжди актуальна взимку. Отже, розглянемо технологію приготування айвові наливки.

Наливки і настоянки зі слив прийнято вважати кращими алкогольними напоями, що виготовляються в домашніх умовах. Вони прості у приготуванні і не вимагають спеціального обладнання. При цьому виходить ароматний і дуже смачний напій, який дуже м'яко і приємно п'ється, не викликаючи головного болю або отруєнь.

Калій вважається поширеним внутрішньоклітинним катіоном, які мають величезне значення в організації безлічі протікають в організмі фізіологічних процесів. 98% цього необхідного мінералу міститься всередині клітин, в той час як решта 2% - в позаклітинній рідині, до числа якої належить і кров.

Всі ми знаємо про те, що практично вся енергія, яка витрачається нашим організмом, формується за допомогою глюкози. При цьому головними джерелами даного речовини є розщеплення сахарози, глікогену і крохмалю. Такі речовини можуть надходити в наш організм разом з їжею, синтезуватися з лактату і вуглеводних субстратів.

Практично у кожної людини на нігтях час від часу з'являються білі плями різної форми і розміру. У медицині такий прояв називають «лейконихия», однак це не просто прикраса нігтьової пластини, такі плями можуть свідчити про деяких захворюваннях організму. Причин появи їх може бути кілька.

Якщо розглянути нашу спину, то можна помітити, що у багатьох з нас є певні генетичні «дефекти», які мають невеликі поглиблення у вигляді ямочок. При цьому найбільш часто дане явище можна зустріти саме у жінок. Сьогодні багато хто вважає такі поглиблення неприкритою природного сексуальністю. Саме через це багато представниць прекрасної статі мріють мати настільки пікантні «нерівності».

Свіжі ягоди цінні не тільки багатим вмістом корисних речовин, але і своїм смаком і ароматом, але їх особливість в тому, що сезон, коли вони ростуть короткий. І багато господинь знають багато способів зберегти ягоди на зиму. Один з найбільш поширених останнім часом - це заморозка. Чому ж заморожувати ягоди краще?

Малина - не просто смачна ягода. Вона володіє масою корисних властивостей і містить велику кількість вітамінів. Тому її обов'язково потрібно заготовлювати про запас. Правильно заморожена ягода максимально зберігає всі корисні властивості.

Меню сайту