Реклама спонсора

Капусту по праву можна назвати одним з найбільш унікальних овочів, так як вона однаково смачна у будь-якому вигляді - і в свіжому, і в тушкованому, і в маринованому. Існують тисячі рецептів, в основу яких входять ніжні капустяне листя, які і шаткують, і загортають, і просто використовують як прикраси, але найбільше смачна капуста саме маринована з овочами і часничком, і саме її ми і приготуємо.

Маринована капуста - це сучасний класичний рецепт, який використовують багато людей для зимових заготовок. Солона капуста чудово поєднується з багатьма стравами, а також надає їм додатковий приємний смак і аромат. Готувати її досить просто, та й зберігається вона довго, саме тому багато сучасні господині маринують капусту і закривають її на зиму.

Баклажан - це один з найпопулярніших і улюблений багатьма овоч. Однак його сезон дозрівання дуже короткий, а термін зберігання маленький. Саме через це багато господинь намагаються, якнайбільше зробити з нього заготовок на зиму, щоб потім в холодні сніжні дні згадувати про літо і насолоджуватися бездоганним баклажановим смаком. Як показує практика, більшість воліють робити з цього овоча салати і ікру, але мало хто знає про те, що баклажани можна зберігати тривалий час в'яленими.

Кабачки - невибагливі у вирощуванні овочі, що дають майже щороку відмінний урожай. Їх не тільки використовують у свіжому вигляді для приготування різних страв, а й заготовляють на зиму у вигляді салатів, ікри кабачкової, компоту, варення, а також маринують. Для маринування використовують молоді недостиглі плоди, які нарізають кружечками.

Всі ми знаємо про те, що соуси відмінно доповнюють м'ясні страви, надаючи їм особливі смакові нотки. З його допомогою можна легко змінити загальне сприйняття їжі, адже незвичайний яскравий смак соусу по-новому розкриває перед нами всю смакову гаму, допомагаючи знову і знову насолоджуватися нашими улюбленими стравами.

Кожна господиня з приходом літа шукає рецепти, дотримуючись інструкції яких, можна приготувати смачні корисні заготовки і це не дивно, так як тільки так можна зберегти на тривалий час дари природи. Одним з найпопулярніших рецептів вважаються консервовані баклажани в томаті. Вони мають прекрасний смак, відмінно поєднуються з різними стравами і, що важливо, мають у своєму складі масу корисних речовин і вітамінів. Найбільш часто їх подають до м'яса, гречаній каші і картоплі.

Осінь традиційно багата овочами, які так хочеться бачити на своєму столі цілий рік, тому дбайливі господині, намагаючись урізноманітнити повсякденний раціон сім'ї, з великим піднесенням займаються консервуванням різних смакоти, солоність і закусок. Однак не всі знають, що приготувати смачну закуску можна навіть із зелених помідорів, які не встигли поспіти через перших морозів, а викинути шкода. Саме консервуванням зелених гострих помидорчиков ми і займемося.

Солоні помідори асоціюються із зимовими трапезами. Влітку ж прийнято насолоджуватися свіжими томатами, але до початку осені смак свіжих помідорів може набриднути, а ось малосольні гостренькі помідорчики з великою кількістю зелені - це те, що потрібно. Готуються вони швидко і за рахунок цього володіють ніжним приємним смаком. Вони ароматні й відмінно поєднуються з будь-якими стравами. Особливо приємно поїсти малосольних томатів з смаженим і відвареною картоплею.

Цвітна капуста улюблена багатьма господинями за її ніжний смак, а також за безперечну користь, яку вона приносить організму. Якщо в цьому році врожай цвітної капусти порадував вас, як ніколи раніше, спробуйте зберегти живі вітаміни на зиму. Заготовки з цвітної капусти відрізняються різноманітністю. Її можна солити і квасити, маринувати і додавати в зимові салати. Можна просто-напросто заморозити цвітну капусту.

Аджику господині традиційно готують восени, коли дозріває пекучий червоний перець. Справжня грузинська аджика всупереч сформованій думці не містить ні помідорів, ні болгарського солодкого перцю. До її складу входять лише червоний гіркий перець і приправи, у тому числі і часник, який тільки додає гостроти. Природно, таку справжню аджику може є далеко не кожен російська людина, тому господині і додають в неї помідори. Аджика стає більш м'якою і приємною на смак.

Соуси зі слив користуються популярністю в кухнях різних країн. Розрізняються соуси на основі слив приправами, які в них додаються. Наприклад, всім відомий ткемалі готується зі слив з додаванням свіжої зелені і приправи хмелі-сунелі.

У житті для будь-якої людини важливо, щоб його оточували люди, близькі по духу. Коли є така хороша компанія, спирається будь-яку справу, навіть дуже складне, веселіше відпочинок. Як не дивно, у світі продуктів також є свої хороші друзі і недруги.

Літо вже на порозі, весна підходить до логічного завершення, тому господині поспішають озброїтися новими рецептами і вступити в бій за врожай, щоб підготуватися до нового зимового сезону. Багато з них обов'язково спробують приготувати для рідних і близьких що-небудь нове, незвичайне або додати родзинку в свої традиційні рецепти.

З приходом теплого літа у багатьох господинь починається по-справжньому спекотна пора варення, соління, маринування, заморожування і сушіння, адже так хочеться підготувати до зимового періоду якомога більше смачних і корисних страв. До того ж домашні заготовки в значній мірі допомагають економити сімейний бюджет.

Наявність вранці мішків під очима не тільки не додає привабливості особі, а й може сигналізувати про вже наявні або намічаються проблеми в організмі.

Меню сайту