Реклама спонсора

Абрикос і вишня - південні плоди, які цінуються за неперевершені смакові якості. Вони встигають практично одночасно. Це дозволяє комбінувати їх в домашній кулінарії.

Агрус - один із найулюбленіших плодів у дітей і дорослих. У ньому міститься велика кількість вітаміну С та інших корисних речовин, які при правильній тепловій обробці майже повністю зберігаються в самих ягодах і продуктах, приготовлених з них.

Повидло та варення - на перший погляд однакові страви, смачні і солодкі, але технологія приготування і остаточний результат різні. Варення може бути рідким, особливо з чорноплідної горобини. Його найчастіше їдять з чаєм і відварами трав. Безсумнівно, десерт не тільки смачний, але і дуже корисний, особливо в зимову пору року в період авітамінозу.

Обліпиха - унікальна рослина. І справа не тільки в найбагатшому складі, а й широкій області її використання. З культури можна приготувати соки, варення, джем і, звичайно ж, повидло. Дуже цінним вважається масло обліпихи. Не менш корисні і листя рослини. Їх додають при приготуванні різних страв, а також використовують як сировину для заварювання чаю.

Для початку трохи довідки. Вікторія - це сорт суниці садової, яку сьогодні всі ми називаємо просто - полуниця. Вона дуже ароматна і смачна, прекрасно ведеться себе при варінні, але досить примхлива в плані догляду.

Вікторія - це різновид полуниці, яка відрізняється м'якістю і солодким смаком. Так як ягода дуже м'яка, то з неї краще варити джем, а не варення. Існує чимало рецептів приготування смачного джему на зиму. Ми ж розглянемо варіант приготування густого джему, як повидла, яке можна і на хліб намазати, і в тісто для пирога додати.

Суниця - це унікальна ягода, у складі якої є величезна кількість вітамінів, мінералів, натуральних кислот і цукрів. Її важко порівнювати з іншого ягодою, оскільки вона здатна навіть оновити кров. Головна особливість суниці в тому, що після тривалої термічної обробки всі її корисні властивості зберігаються, а значить, в період вірусних інфекцій або авітамінозу можна поповнити свій імунітет важливими компонентами.

Мабуть, немає такої людини, яка б не любила королеву ягід - полуницю. Вона смачна і в свіжому, і в замороженому вигляді. З неї готують смачні і корисні компоти, морси, джеми і, звичайно ж, конфітюри, встояти перед якими не може навіть людина, абсолютно байдужий до солодкого.

Кожен з нас за своє життя стикався з численними фруктовими желе, варенням і муссами. Однак лише одиниці знають про те, що цим ласощів є одне правильне кулінарне назву - конфітюр. І сьогодні ми приготуємо кілька варіантів цього смачного і шалено ароматного десерту, який оцінять і дорослі, і діти.

Хлебопечка, як і мультиварка не так давно з'явилися на сучасних кухнях, проте, вже встигла завоювати масу прихильниць і шанувальників. І справа не в тому, що вона чудово замішує тісто і пече хліб, хлібопічка може використовуватися і для приготування їжі, не всієї, звичайно, але варення зварити можна.

Журавлина - одна з небагатьох ягід, яка відрізняється величезною користю для людини і його організму. У її складі неймовірно велика кількість вітамінів, мінералів, кислот. Ця ягода належить до лікарських засобів, оскільки є жарознижувальну і тонізуючу продуктом. Вживаючи її в їжу, можна боротися з різними інфекціями і бактеріями, які розвивають інфекційні і простудні захворювання. На зиму журавлину можна заморозити або приготувати варення, джем.

Бальзамін, який вирощують в домашніх умовах при нормальному розвитку і змісті може порадувати своїм цвітінням близько півроку, іноді й більше. Однак бальзамін, як і інші кімнатні рослини, досить-таки примхливий і вимагає до себе серйозного підходу.

Неймовірне ароматне абрикосове варення стане справжнім святом для домочадців, запропонуйте його до млинців або оладок, укладіть красиво на тости і казкове ласощі, що полюблять і дорослі, і діти готово.

Влітку, коли йде пора всіляких заготовок на зиму, багато господинь варять варення та джеми з фруктів і ягід зі свого городу. Навіть якщо вдався великий садовий урожай, неможливо відмовитися від смачних абрикосів, які, на жаль, не скрізь ростуть. Але їх можна купити на будь-якому ринку, а потім зварити апетитне сонячне варення з них.

Мало хто знає про існування дуже незвичайною, але в той же час смачною і корисною ягоді, яка називається Ожиномалина. Ожиномалина - це чагарник, суміш малини з ожиною, найпоширеніший сорт Кумберленд. З кожним роком Ожиномалина набуває все нових і нових шанувальників.

Меню сайту