Реклама спонсора

Брусниця - одна з найбільш корисних і лікувальних ягід, адже вона містить в собі максимальну кількість вітамінів, мікроелементів. Тому її плоди рекомендується вживати всім без винятку.

Вагітність - це такий період, коли жінці доводиться відмовлятися від вживання ряду продуктів, які можуть завдати шкоди, як її організму, так і організму майбутнього малюка. Від деяких продуктів не варто відмовлятися повністю, слід лише ретельно вивчити всі корисні властивості і протипоказання. До числа таких продуктів варто віднести щавель.

Заморожені овочі та фрукти набагато корисніше для нашого організму, ніж консервовані заготовки. Тому, якщо заморозити продукти правильно, то ви зможете не хвилюватися з приводу нестачі мікроелементів і вітамінів. Однак заморожувати їх потрібно правильно, враховуючи специфіку продуктів. В іншому ж випадку ви зіпсуєте їх смак і, звичайно ж, вони втратять свої корисні речовини.

Тертий пиріг з абрикосовою начинкою - це відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять всі члени сім'ї. Рецепт його приготування досить простий і не займе багато часу.

Ягоди журавлини дуже корисні. Це обумовлено їх складом, який включає в себе вітаміни (К, Е, В6, РР, С, В2 та інші), різні мікро- і макроелементи (йод, мідь, молібден, олово, бор, хром, кальцій, фосфор та інші) , а також пектини і органічні кислоти. З останніх тут міститься лимонна, бензойна і хінна. Варто відзначити низьку калорійність журавлини, складову всього 28 ккал на 100 г ягід.

Наявність інфекції в сечовому міхурі часто призводить до виникнення циститу. Досвідчені фахівці стверджують, що захворювання сечових органів краще лікувати в спеціалізованих клініках під наглядом хорошого фахівця. Однак в початковій стадії хворобу можна вилікувати народними засобами.

Як відомо, на сьогоднішній день існує величезна кількість найрізноманітніших хвороб шлунково-кишкового тракту. Однак особливої ??уваги заслуговує запалення підшлункової залози або, як її ще називають - панкреатит. Його виникненню в більшості випадків сприяє застосування алкоголю. При цьому для того, щоб дана хвороба розвинулася, зовсім не обов'язково пити у великих дозах, досить «випивати зрідка».

Чорна смородина - це найпопулярніша ягода середньої смуги Росії. Вона росте практично на кожному садовій ділянці, в кожному городі і у будь-якого на дачі. Чорна смородина невибаглива і не вимагає за собою особливого догляду. Напевно, це одна з причин, чому її так люблять садівники. Ягода має яскраво вираженим смаком і ароматом, причому пахнуть не тільки самі ягоди, але і її листя, які додають в чай.

Червону смородину інакше ще називають «ягодою здоров'я» і таке прізвисько плодам було дано неспроста, адже вони багаті безліччю корисних вітамінів, мікроелементів. Ось, наприклад, є в ягодах елементи групи В, С, А. Є в них і залізо, а також калій. Крім цього плоди мають і відмінні смакові якості. У зв'язку з цим червону смородину вживають не тільки у свіжому вигляді, але і часто використовують, як інгредієнт для приготування компотів, морсів, салатів, випічки.

До недавнього часу з кавуна практично нічого не готували. Виняток становили лише заквашивание цих ароматних плодів та консервування. Але, як відомо, все тече, все змінюється і кулінарія - не виняток. Сьогодні з кавунів готують десятки всіляких страв - це і варення, і десерти, і навіть компоти.

Якщо вам набридло традиційне полуничне варення, спробуйте приготувати з полуниці желе. Воно не розтікається і прекрасно підходить для прошарку тортів, начинки пирогів і приготування десертів. Можете просто подати желе до чаю або намазати його на печиво. Його однорідна щільна консистенція дуже подобається дітям, адже не кожна дитина любить варення, а от від желе ніхто не відмовиться.

Чорна смородина відноситься до таких ягодам, в яких міститься велика кількість пектину. Тому з неї можна не тільки закочувати компоти, варити варення і «п'ятихвилинки», а й готувати смачне желе на зиму.

У заготовках ягід і фруктів на зиму важливе місце займає заморозка. Замість традиційних компотів, варений, джемів і желе господині все частіше воліють заморожувати ягоди. Чому? На те є кілька причин. По-перше, заморозити ягоди набагато швидше, ніж готувати з них яке-небудь блюдо, будь то навіть елементарний компот в трилітрових банках. По-друге, при заморожуванні в ягодах зберігається набагато більше вітамінів і корисних речовин, адже вони не піддаються тепловій обробці.

Варення з недозрілих волоських горіхів - це досить рідкісне ласощі. Його навіть можна назвати делікатесом. Популярно таке варення на Кавказі, де волоський горіх росте повсюдно.

Зазвичай наливка готується довго, оскільки повинна настоятися протягом двох і більше місяців. Однак процес можна прискорити, при цьому наливка з полуниці збереже свій аромат і смак. Можна зробити наливку двома способами і балувати своїх гостей ароматним напоєм, починаючи з літа і до нового врожаю полуниці.

Меню сайту