Реклама спонсора

Найчастіше люди проходять повз червоної горобини, просто милуючись красою її грон, але мало хто знає, що з цих яскравих ягід можна також готувати різні солодощі. Наприклад, варення, джем, соуси до м'яса і курці, а також смачний і корисний компот. Даний напій має дуже приємний терпкий і незвичайний смак. Горобину можна самостійно зібрати з дерева або ж придбати в магазині. Дані ягоди продаються на ринку або ж у великих супермаркетах.

Щоб малина активно росла, а її пагони були сильними, за даною культурою необхідно ретельно доглядати, в тому числі регулярно підгодовувати її навесні і восени. Самою складною і важливою є весняна обрізка.

Таке варення можна назвати самим справжнім делікатесом навіть, незважаючи на те, що яблука китайка досить поширені в нашій країні. Солодкість з них виходить дуже смачною та оригінальною, а по даним рецептом ще і красивою. В результаті таке варення можна сміливо подавати до святкового столу або дарувати гостям як маленького приємного презенту.

Неможливо собі уявити дачного або садового ділянки без малини. Малина - це невибагливий і колючий чагарник. Швидко пристосовується до будь-яких умов. Якщо малину навесні правильно підв'язати, то урожай збільшиться в рази.

З такою ягодою, як морошка на сьогоднішній день знайома далеко не кожна господиня, а дарма, адже ця ягода одна з найкорисніших для нашого організму. У ній просто величезна кількість корисних речовин і вітамінів, особливо А і С. Щоб припасти їх на зиму, найпростіший спосіб - це приготувати з морошки солодкий джем. Ласощі вийде не тільки корисним, але ще і дуже смачним.

Джем із свіжих стиглих абрикос - дуже смачні ласощі, але деякі гурмани називають його занадто солодким. Щоб зробити смак обговорюваного десерту більш цікавим і додати в нього кислинку, використовуються свіжі апельсини. Джем виходить абсолютно особливим.

Кожен дачник у своїй практиці стикався з таким явищем, як рясне цвітіння огірків при повній відсутності плодів. Причин подібної проблеми безліч.

Сьогодні приготуванням звичайного джему навряд чи когось можна здивувати, але от джем з желатином - це цікаве нове рішення для, здавалося б, звичного страви. Желатин дозволяє надати кінцевому продукту особливу приємну смакову консистенцію. Для приготування такого екзотичного блюда можна використовувати практично будь-які фрукти. Тут буде розглянуто рецепт абрикосового джему.

Незвичайність цього рецепта полягає в тому, що готується пиріг на солодкій газованій воді. Найкраще для цієї мети підходить «Спрайт». Завдяки цій хитрості готова випічка виходить дуже ніжною, легкою і повітряної. А завдяки додаванню в тесту певного обсягу рослинної олії - ще і вологим. Відмінний варіант і для звичайного щоденного чаювання, і для святкового столу.

У зоні помірного клімату і зокрема в середній смузі Росії важко знайти або навіть уявити більш популярну заготовку, ніж варення з яблук. Дані фрукти різних сортів виростають на цій території, радуючи всіх своїх шанувальників з середини літа і до середини осені. Крім того, яблука володіють широким набором корисних властивостей, який найбільш яскраво виражений у пізніх кислих сортах (наприклад, в Антонівці), які багаті на вміст пектину.

Кизил являє собою невеликий чагарник або деревце, плодами якого є кістянки, тобто роки з насінням (одним або двома). Дуже поширений, як у дикому, так і в культурному вигляді, володіючи специфічними смаковими якостями, що дозволяють урізноманітнити гастрономію. Вирощується і як декоративна рослина, тому що має ранній період цвітіння і здатний прикрасити сад, оранжерею і так далі.

Лохина звичайна - чагарник з сімейства вересових з досить великими синіми ягодами, які вживають в їжу в свіжому вигляді, а також заготовляють про запас (роблять вино, компот, варення, джем, заморожують і так далі). Вживання лохини дозволяє стимулювати обмінні процеси в організмі, благотворно впливає на серцево-судинну систему. Відноситься до розряду дієтичних продуктів з пониженим вмістом цукру. Одним з оптимальних способів заготівлі лохини є приготування джему.

Голоплодний персик, тобто нектарин - це фрукт, який користується величезним попитом. Цей красивий плід дуже соковитий і солодкий. Різновид персика, батьківщиною якого є Китай, найчастіше їдять у свіжому вигляді. Тим не менш, ті люди, у кого на садовій ділянці виростає ця рослина і радує багатим урожаєм, варять варення або джем. Останній виходить ніжніше і смачніше.

Однією з наймолодших культур в наших садах стала жимолость їстівна або синя. У дикому вигляді існує вона давно, і завжди користувалася любов'ю серед народів Сибіру і на Камчатці за раннє плодоношення і свої цілющі якості. У минулому сторіччі жимолость стали культивувати як садову культуру, покращуючи смак її ягід і поширюючи по всій території Росії (крім самих південних територій).

Варення з буряка - досить незвичайне блюдо, відгуки про який суперечливі. Смак такого варення м'який, солодкий, з ноткою ванілі. Бурякове варення добре поєднується з млинцями, оладками і стравами із сиру. Для його приготування не потрібно великих витрат часу і сил.

Меню сайту