Реклама спонсора

Лисички - досить цінний продукт харчування, вони вносять різноманітність у меню. Гриби сприяють травленню, використовуються в дієтичному харчуванні. З лисичок готують безліч страв, їх також солять, маринують, сушать.

Дуже часто ми стикаємося з проблемою виникнення в організмі паразитів, що заважають нормального здорового життя. Вони можуть з'явитися у вашої дитини або навіть у вас, якщо не дотримуватися правил особистої гігієни. Вивести їх не так-то вже й просто, незважаючи на існування численних народних рецептів. Найчастіше всі ці зілля виготовляються з лікарських трав - таких, як пижмо, полин чи м'ята.

Страви з дичини мають специфічний присмак, тому їх приготування має свої особливості. Дичина в основному смажать. Рябчика готують, як домашню птицю.

М'ясо фазана відноситься до категорії пісних дієтичних продуктів. Готують з нього багато різних страв - бульйони, м'ясо тушковане, печеня, котлети. Перш ніж братися безпосередньо за куховарство, фазана потрібно спеціально підготувати, як саме, описано далі.

Таке блюдо, як котлети асоціюється у більшості людей з м'ясом, але приготувати його можна і з інших компонентів. Цікавий і насичений смак мають грибні котлети - вони надовго залишають відчуття ситості, добре поєднуються з різними гарнірами, овочами і соусами. Для їх приготування можна використовувати опеньки, в яких міститься крім інших потрібних організму речовин багато білка. Крім того, калорійність таких котлет нижче в порівнянні з м'ясними.

З появою в сім'ї малюка виникає стільки різних проблем, що зрозуміти відразу, що робити деколи складно. Однією з таких проблем є харчування матері: «Що можна їсти?», «Що потрібно їсти?», «За скільки?», «Коли?». Вибір з продуктами складний і залежить він в першу чергу не від бажань і потреб годуючої жінки, а від того, що корисно немовляті і що дозволено в його віці!

Один з перших овочів, які ми починаємо вживати практично ранньою весною - це все-таки редис. Завдяки поживним властивостям редису і його вітамінної цінності людина легко заповнює втрачені за зиму поживні речовини! Однак, щоб редис став дійсно корисним і чинив на ослаблений організм виключно благотворний вплив, потрібно його правильно виростити, а це в першу чергу залежить не тільки від місця посадки овоча, але й умов вирощування, догляду.

Сучасні дачники вирощують редис не те, щоб за звичкою, а тому, що це найбільш ранній овоч, яким можна поласувати після суворої зими вже через місяць після танення снігу. Крім того, редис - дуже смачний і ароматний овоч. Насправді мало хто думає про те, що редис ще й дуже корисний, тому його вживання важливо у весняний період і потім протягом усього літа, так як дана культура здатна збагатити організм різними поживними речовинами, принісши здоров'ю людини величезну користь!

Редис - найбільш ранній овоч, який першим потрапляє до нас на стіл прямо з грядок. Великою популярністю користуються однорічні сорти, з насіння яких можна отримати коренеплоди в рік посіву. Так, посадивши редис наприкінці березня, на початку червня вже можна спробувати перші плоди. За формою коренеплоди редису можуть бути круглими або довгастими, а за кольором крім звичних для нас червоних і рожевих з білим кінчиком з'явилися жовті, фіолетові і білі сорти.

Печериці є одними з найпопулярніших грибів в кулінарії. Використовують їх у величезній кількості різноманітних страв - від салатів до шашлику. На останньому ми зупинимося трохи докладніше, розглянувши найбільш актуальні способи маринування печериць.

Корисні властивості шипшини відомі з часів глибокої давнини. З високим ступенем ефективності застосовують його плоди, як фахівці офіційної медицини, так і народні цілителі. У віках 15-16-х ці ягоди дуже високо цінувалися, як засіб незамінне від цинги, і їх вимінювали на злато да хутра соболині. Варто відзначити, що всім відому аскорбінову кислоту виготовляють в промислових масштабах саме з шипшини.

Рідкісний людина не пив чаю з шипшини, який є не тільки смачним напоєм, але і справжнім джерелом вітамінів і корисних мікроелементів, здатних підтримати імунну систему людини в період найбільшої ймовірності виникнення авітамінозу. Але, якщо чай, в першу чергу, виступає профілактичним засобом, то з шипшини можна приготувати і справжній лікарський препарат, активний відносно великої кількості захворювань - настій.

Серед величезної видової різноманітності шипшин (тільки офіційно визнаних різновидів налічується 140) найбільшою популярністю на території Російської Федерації користується «rosamajalis» (шипшина травневий), який зустрічається, як в дикому, так і в окультуреному вигляді. Саме про це чагарнику і піде мова. Хоча, варто зазначити, що хімічний склад більшості шипшин є приблизно однаковим і відрізняється лише за співвідношенням концентрації тих чи інших речовин.

Морс являє собою один з традиційних напоїв російської кулінарії. Перша письмова згадка про нього відноситься до часу створення трактату «Домострой», хоча в усній традиції він існував і набагато раніше. За час свого існування рецептура морсу зазнавала безліч змін, як у складі, так і в способі приготування. Спочатку, його готували з дикорослих кислих ягід.

Агрус є одним з найбільш поширених плодоносних кущів середньої смуги Росії. Родом із західної частини Європи та Африки він відмінно прижився в районах з більш холодним кліматом завдяки високому ступеню морозостійкості і роботі селекціонерів. На сьогоднішній день налічується понад 1500 сортів цієї плодово-ягідного чагарнику. Його ягоди багаті вітамінами і корисними мікроелементами, завдяки чому він набув поширення не тільки в кулінарії, але і в народній медицині.

Меню сайту