Реклама спонсора

Щучья ікра - надзвичайно цінний поживний продукт. Вона багата різними вітамінами і мінеральними речовинами. Приготовлені з неї страви відрізняються відмінними смаковими якостями. Щучу ікру можна посолити, а можна посмажити на сковороді. Смажена ікра - чудовий продукт, який припаде до душі кожному домочадці.

Якщо ви купили червону рибу і, розрізавши її, виявили всередині ікру, вважайте, що вам дуже пощастило! До речі кажучи, такі випадки - не рідкість. У вас є шанс поласувати свежезасоленной червоною ікрою, приготовленої в домашніх умовах. Ви будете впевнені в натуральності продукту, відсутності консервантів, а навчившись засолювати ікру, ви будете робити її за своїм смаком.

Серед безлічі заготовок на зиму окремо варто згадати конфітюр - рецепт, придуманий у Франції. Готувати конфітюр можна практично з усіх ягід і фруктів, існують навіть його овочеві різновиди. Для приготування цього смачного десерту зазвичай ділять фрукти на шматочки і варять їх на слабкому вогні разом з лимонною кислотою або лимоном. Найбільш популярні конфітюри з полуниці, вишні, червоної смородини, абрикосів і апельсинів. Дуже смачним і ніжним виходить конфітюр з яблук.

Чим порадувати сім'ю як ні смачним вишневим джемом, приготованим з душею і любов'ю, але не завжди з'являється бажання проводити біля плити вічність, якою б розумною і потужною вона не виявилася. Домогосподарки зі стажем знайшли вихід із ситуації і задіяли хлібопіч. Таке неординарне рішення дозволило значно знизити енерговитрати, час приготування і фізичне навантаження. Поки техніка готує, господиня спокійно може займатися улюбленою справою.

Запальний артрит, що відбувається під впливом процесу кристалізації великої кількості сечової кислоти, по-іншому називається подагрою. Під час подагри людина страждає від неприємних больових відчуттів і від опухання тканин в тих місцях, які вражені. Навіть найдорожчі і сучасні медичні препарати не здатні повністю позбавити людину від нападів подагри.

За смаком і різноманітності винограду немає рівних. Його можна їсти без домішок, кришити в салат, робити прекрасні сорти вин або використовувати як прикраси столу, але це далеко не весь перелік страв, в яких він використовується. Дивну солодкість і аромат здатна відкрити закуска з моченого в гірчиці винограду, який полонить своїми яскравими смаковими нотками.

Брусниця - ягідка дуже цінна і потрібна людському організму. У ній міститься величезна кількість вітамінів, мінералів і поживних речовин, які дуже швидко засвоюються, підвищують імунітет і навіть сприяють поліпшенню апетиту. У всі часи було прийнято вживати не тільки брусничний морс або варення, а й готувати всілякі настоянки і відвари, що допомагають при застуді та грипі.

Брусниця - унікальна за своїми властивостями ягода, збір якої припадає в основному на кінець осені. Вона володіє підвищеною кількістю різноманітних вітамінів, корисних мінералів, урсоловой і фолієвої кислотами, а також численними феноглікозід і флавоноїдами. Завдяки тому, що її листя і ягоди мають цілющі властивості, вона використовується як в кулінарії, так і в народній медицині, лікуючи застуду та грип, а також допомагаючи жінкам наситити організм необхідними елементами в період лактації.

У світі придумано три способи сушіння абрикосів і лише один з них передбачає природне перетворення фрукта в урюк невідлучно від самого дерева. Це дозволяє плоду повною мірою зберегти вітаміни і мікроелементи, такі необхідні людині. А слава про його сприятливий вплив на організм відома по всій земній кулі.

Свіжі гриби не завжди бувають на столі, та й зберігаються вони зовсім недовго. У сезон опеньків можна запастися великою кількістю грибів. Їх маринують, замочують, заморожують, а можна просто насушити взапас. Сушені опеньки годяться для приготування різних страв, соусів.

Коли пластиліну ще не існувало, наші предки придумали інший спосіб, за допомогою якого легко захопити дітей на дозвіллі. У хід пішло домашнє тісто (тільки дуже підсолене), з якого можна ліпити різні предмети. При правильній сушці падлюка ставали твердими і зберігали свою форму на довголіття. Ось і сьогодні таке дитяче заняття до душі не лише малюкам, а й дорослим, тим більше що час за справою в приємній компанії летить непомітно.

Коли урожай видався на славу, кращий спосіб зберегти вітаміни на зиму - це закатати варення в банки або заморозити плоди на зиму. Але чи так багато місця залишається в морозилці і чи так зручно спускатися щоразу в підвал, щоб побалувати сім'ю малинкою?

Коли настає осінь, багато хто з нас починають хворіти через постійні дощі, сльоти та холоду, що загрожують перейти в суворі зимові морози. У таку погоду хочеться якомога швидше опинитися вдома, де чекає щось гаряче і смачненьке, проте далеко не кожні страва і напій однаково хороші в вогкі дні.

Вершки - всіма улюблений натуральний продукт, одержуваний з молока. Готуються вони дуже просто, тому балувати себе чашкою кави або чаю з вершками вранці зовсім неважко. Варто тільки один раз зібрати їх, і ви більше не захочете купувати цей продукт в супермаркеті.

На наших кухнях все частіше стали з'являтися технічні новинки, що перетворюють звичайну кухонну роботу в задоволення. Ось, наприклад, фритюрниця. Як часто нам її не вистачало, коли хотілося з'їсти чогось смачненького і в теж час не хотілося стояти біля плити біля бризкати розпеченим маслом сковорідки. Але ось ми її придбали, і виникло питання «Як користуватися фритюрницею?»

Меню сайту