Реклама спонсора

Редис - це холодостійка культура, однак виростити його взимку можна тільки в опалювальній теплиці. Багато дачники практикують посадки редису взимку і отримують до столу цінну вітамінну зелень і овоч. Головне, щоб теплиця була герметичною і захищеною, добре пропускала світло, мала систему обігріву, додаткового освітлення і провітрювання. Якщо слідувати правилам, свіжий редис завжди буде у вас на столі.

Як будь-яка сільськогосподарська культура, томат піддається різним захворюванням. Зовсім неважливо, в якому регіоні, і в яких умовах вирощують даний овоч.

Серед звичних продуктів харчування іноді можна знайти щось нове і екзотичне звичайним сполученням смаків. Приміром, цього можна досягти, зваривши варення з моркви і лимона, яке здатне значною мірою оживити повсякденне гастрономію. Плюс до всього дане блюдо відрізняється високим ступенем корисності (в першу чергу, вітамін A в моркві і вітамін C в лимоні), що буде дуже актуально в період осіннього і весняного авітамінозу.

Полуниця - одна з найбільш улюблених ягід у більшості людей, але не тільки їм подобається ця культура і однією з головних напастей для садівників і городників є білокрилка - невелика мушка з парою білих крил (звідси й назва). Причини проблеми боротьби з цими комахами обумовлені швидким розмноженням мушок і їх здатністю пристосовуватися до багатьох хімічних отрут, виробляючи на світ несприйнятливі до них популяції в нових поколіннях.

Плоди шипшини знайшли застосування в багатьох сферах життєдіяльності людини - медицині, косметології, харчуванні, будівництві, квітникарстві та багато іншого. Їх з успіхом застосовують, як офіційна, так і нетрадиційна медицина в першу чергу завдяки тому, що в шипшині міститься просто колосальна кількість вітаміну C, благотворно впливає на імунітет і загальний стан людини.

Белокрилка пошкоджує не тільки кімнатні квіти. Цей шкідник активно заселяє сади і городи, і ігнорувати його не можна. Йому за смаком патисон, огірки, гарбуз, кабачок і інші культури. Белокрилка особливо небезпечна для культур, що виростають у відкритому грунті.

Глід можна зустріти і в лісі, і в парку, і в саду. Ця рослина має дуже багатим хімічним складом і є цілителем багатьох захворювань. Лікувальними є суцвіття, які сушать і додають у трав'яні чаї, але особливо популярні плоди глоду, які дозрівають у вересні. Саме в цей період можна запастися на всю зиму смачними та корисними ягодами.

Буває, що господині, виявивши на кущах помідорів білокрилку, пускають справу на самоплив. Робити так не можна, так як комаха зашкодить не тільки томатам, але, врешті-решт, добереться і до інших овочів і фруктів.

Белокрилка відноситься до найнебезпечніших шкідників зелених рослин. Комахи за розміром невеликі, зовні схожі з маленькими метеликами. Якщо в теплиці з'явився цей шкідник, то відповідна реакція на нього повинна послідувати негайно. Якщо своєчасно не розпочати знищення білокрилки в теплиці, то весь урожай стоїть під загрозою.

Зливи і яблука - популярні фрукти, використовувані для приготування заготовок взапас. Вони дозрівають приблизно в один період часу, тому при виготовленні домашніх консервацій можна використовувати комбінацію слив і яблук. Дуже смачним виходить джем з яблук і слив.

Оладки - всіма улюблене блюдо, швидке і просте у приготуванні. Варіантів оладок є безліч - від класичних до різноманітних виробів з начинками. Тісто для оладок можна робити, як на дріжджах, так і на соді. В якості рідкого компонента використовують воду, молоко або кефір. Дуже смачні оладки з сиром на кефірі, які можуть послужити хорошою заміною бутерброди з сиром на сніданок.

На противагу буденному вівсянці з кавою на сніданок спробуйте порадувати свою сім'ю смачними оладками на кефірі без соди. У процесі приготування таких оладок є кілька нюансів, знаючи які можна приготувати ніжний і смачні оладки.

Перефразувавши відому фразу, можна сказати - скільки господинь, стільки і рецептів. І цей постулат стосується абсолютно всіх страв - починаючи від борщу і закінчуючи млинцями. Здавалося б, цю смачну випічку можна приготувати лише одним традиційним способом, основа якого - молоко. Однак цей зовсім не так. Готують млинці і на основі кефіру, і на воді, і навіть на дріжджах.

Сьогодні брюссельська капуста все частіше входить в раціон тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню або просто хоче урізноманітнити свою гастрономію. Ця рослина є одним із різновидів листової капусти. Брюссельська капуста знайшла широке застосування в медицині (зокрема в дієтичному харчуванні) і в харчовому застосуванні. Особливо корисна ця овочева культура для хворих на цукровий діабет, пов'язаним з порушенням функціоналу підшлункової залози.

Вареники, як і пельмені люблять і діти, і дорослі. Найбільш поширені солодкі вареники з ягодами, які господині часто ліплять влітку. А ось вареники з солоними начинками робляться цілий рік.

Меню сайту