Реклама спонсора

Обліпиха і гарбуз - два дуже корисних і потрібних нашому організму продукту. Обліпиха може похвалитися найбагатшим набором найважливіших мікроелементів і вітамінів. Особливо їх потребує людський організм у холодні місяці року. Плоди обліпихи можна їсти як у свіжому вигляді, так і у вигляді компотів, сиропів, киселів, соків і багато чого іншого. Ягоди використовують як засіб проти кашлю, вони мають бактерицидну дію, покращують перистальтику кишечника, їх вживають при недокрів'ї та нестачі вітамінів.

У багатьох місцях виростає дивовижна різновид сливи - терен. На перший погляд фрукт зовсім непримітний і, чесно сказати, в'язкий і терпкий на смак, проте якщо його правильно використовувати, то, як кажуть, в благородних руках і терен стане незрівнянним ласощами!

Осінь - це не тільки традиційний час посадки тюльпанів, а й час, коли ці прекрасні квіти потребують особливого догляду. Тільки оточивши рослина турботою і увагою, можна отримати його великі яскраво квітучі бутони і здорові цибулини. Розглянемо особливості осіннього догляду за тюльпанами.

Агрус - дуже смачна і корисна ягідка, яку можна виростити навіть на своїй садовій ділянці. Вона відрізняється підвищеним вмістом вітаміну C, в результаті чого плоди досить кислі і часом трохи гірчать. Але саме за цю особливість обожнюють агрус дорослі і діти. З цієї корисної ягідки готують ароматні і шалено смачні варення, соки та джеми. Сьогодні ми розповімо вам про те, як готувати кисіль з агрусу.

Варення з агрусу з додаванням малини - приголомшливе ласощі, перед смаковими якостями якого, мабуть, просто неможливо встояти. А скільки користі воно в собі несе! Приготувати таке варення дуже легко. Втім, зараз ви самі в цьому переконаєтеся.

Колись давно в Греції гладіолуси росли як бур'ян на полях і вже тоді їх вважали одними з найкрасивіших квітів у світі! З роками любов до гладіолуса не згасла, і сьогодні люди намагаються розводити їх на своїх ділянках. Для того щоб ваші гладіолуси змогли стати гідною прикрасою осіннього саду, необхідно вже з весни організувати за ними правильний догляд. Так як гладіолуси на зиму викопують, а навесні знову висаджують, то до весняного догляду цілком можна віднести і посадку рослини.

Вишня - дивовижна ягода, смак якої чудово поєднується з плодами червоної або чорної смородини, причому в залежності від смаків страву можна отримати більш кислим чи ні, майстерно варіюючи кількістю даних інгредієнтів!

Лілії - багаторічні рослини, що славляться надзвичайно гарними яскравими квітками. В цілому, доглядати за ліліями досить просто, однак цей процес має свої особливості на кожному з етапів вегетаційного розвитку рослини. Розглянемо, які заходи повинні бути проведені після закінчення періоду цвітіння цих чудових квітів.

Полуниця і малина - одні з найпоширеніших ягід в середній смузі Росії. Якщо полуниця росте в садах і городах, то малина може бути як садової, так і лісовою ягодою. В обох випадках це має свої переваги - лісова ягода пахне свободою, природою, а садові несе на собі печатку турботи людини і є більш великої за розміром.

Ананаси сьогодні вже не є дивиною. Ці фрукти можна знайти в будь-якому супермаркеті практично в будь-який час року, але схильність російських господинь до літніх і осінніх заготівлях бере своє - ананаси теж заготовляють на зиму, навіть якщо вони і не вирощені власноруч на городі.

Навесні, коли всі рослини наливаються яскравими зеленими фарбами, деякий часник чомусь починає жовтіти, хоча спочатку відразу після сходів мав насичений зелений відтінок. Що сталося з часником? Чому так сталося? Що робити?

Часник - незамінний елемент будь-якої страви. Це не тільки приправа, але і лікувальний засіб, чудово допомагає при простудних захворюваннях. Тому багато городників саджають його на своїх присадибних ділянках. Варто відзначити, що часник буває яровий і озимий. Садять його або в зиму, або ранньою весною, але коли б не проводилася посадка, догляд за часником потрібен обов'язково. Від цього безпосередньо залежить врожайність даного продукту.

Ароматна суниця - одна з улюблених літніх ягід. Існують сорти садової та лісової суниці. Садова більш велика і солодка, а лісова, хоч і дрібніше, але набагато духмяний і приємніше на смак. Заготовлювати суницю на зиму можна різними способами - зварити варення і компоти, джем і повидло, але самий простий і швидкий спосіб - це заморозка ягід. Заморожування дозволяє зберегти не тільки смак ягід, але і їх корисні властивості, особливо, якщо ваша морозильна камера володіє функцією інтенсивної заморозки.

Варення з білого винограду - приголомшливе ласощі, що не тільки має дуже апетитний вигляд і відмінний смак, але і несе собою величезну користь для організму. Чому б не порадувати своїх домочадців такий диво-заготівлею? Розглянемо особливості приготування цього виноградного десерту.

Коли урожай з суниці вже зібраний і, здавалося б, ягоді можна дати, як слід відпочити і набратися сил до наступного врожаю, розслаблятися ні в якому разі не можна! Якщо в осінній період не виконати належного догляду за суницею, то на наступний рік можна залишитися без того врожаю, на який у вас вже є плани, та й частина рослин може просто не перенести зиму!

Меню сайту