Реклама спонсора

Чорна смородина - дуже смачна і неймовірно корисна для людського організму ягода. Однак для того щоб отримати багатий врожай, необхідно забезпечити її чагарнику належний догляд. На жаль, часом навіть самим уважним і турботливим дачникам доводилося стикатися з ситуацією, коли листя чорної смородини, здавалося б, без причини стали Кучерявий і скручуватися. З чим же це може бути пов'язано?

Всім відомий ревінь являє собою багаторічна рослина, зовні нічим особливо непримітне, але дуже корисне. З нього готують киселі, компоти, начинку для пиріжків, цукати і дуже активно використовують в заготовках на зиму, наприклад, в якості варення. Користь ревеню полягає в наявності фруктових кислот, пектину і «аскорбінки», які так необхідні в зимовий час.

Гібіскус - одне з найулюбленіших домашніх рослин жителів багатьох країн. На побутовому рівні його найчастіше називають китайською трояндою, оскільки саме в Китаї ця рослина стало одним з культових. Квітникарі із задоволенням прикрашають свої будинки і офіси вазонами з гібіскусом, тому що він розкішно виглядає, має тривалий період цвітіння і не потребує якомусь особливому догляді.

Ревінь - це надзвичайно корисне городня рослина, що поєднує в собі величезну кількість вітамінів і мінералів. Його рожево-зелені стеблинки з притаманною їм приємною кислинкою за смаком нагадують молоді яблучні плоди.

Сьогодні, напевно, не знайти людину, яка ніколи не пробував смачного хлібного квасу. І це не дивно, адже даний напій не тільки корисний, але і добре освіжає у спекотні літні дні. Але от квас з ревеню пробували далеко не все, це напій з досить специфічним смаком. Квас з ревеню можна приготувати в домашніх умовах, рецепт його досить простий.

Соковиті, смачні та корисні живці ревеню встигають в травні-червні і радують нас можливістю використання в кулінарних шедеврах. Компоти і киселі з ревеню можна справді назвати енергетичними напоями, а от в якості начинки для пиріжків ця рослина просто божественно. Ви ще не пробували? Тоді пора надолужувати згаяне. До речі, ревінь можна заморожувати на зиму і ласувати смачними пиріжками холодними вечорами, оскільки він не втрачає своїх якостей ні смакових, ні корисних.

Маранта приваблює любителів кімнатних рослин своїми яскравими листям незвичайних форм і забарвлень - від майже білосніжного до темно-зеленого. Жилки сріблястого, білого і червоного кольору, якими пронизана листя маранти, надають рослині дуже оригінальний вигляд. Однак найчастіше трапляється так, що листя буквально вмить втрачають свою красу, починають сильно скручуватися або с'ежіваться. Чому таке може відбуватися? Давайте розбиратися.

Якщо скручування листя відбувається у недавно купленого лимона, швидше за все, рослина проходить стадію адаптації до нових умов. Лимону потрібно якийсь час для звикання до нових умов зростання. Але якщо скручування листя відбувається у лимона, який вже давно у вашому будинку, варто проаналізувати причини такого явища.

Цикламен є дуже цікавим і незвичайним рослиною, яка вражає квітникарів красою своїх квітів на довгих м'ясистих стеблах і своєрідними листами, зібраними в розетку.

Апетитна, солодка і неймовірно смачна суниця може послужити чудовою начинкою для пісочного пирога. Розсипчасте тане в роті тісто, найніжніший крем, свіжа суниця - все це в поєднанні дає непередавані смакові відчуття. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти, це справжня насолода! До того ж готується ласощі дуже просто і швидко. Давайте розглянемо, які ж особливості рецепта пісочного пирога з суничної начинкою?

Пиріг з брусницею завжди вважався смачним і апетитним ласощами для багатьох з нас. У когось в родині склалася прекрасна традиція готувати такий пиріг на день народження, а хтось віддає перевагу подавати до столу брусничний пиріг на новий рік. Чудової особливістю цього пирога є те, що готується він швидко і легко, що безперечно припаде до душі багатьом господиням!

На кефірі можна готувати різні страви і випікати всіляку випічку. Особливо смачними виходять великі пироги, в які додають якісь ягоди. Можна використовувати різні ягоди (лісові, домашні), проте бажано, щоб вони були абсолютно свіжими! Головне зрозуміти принцип приготування такого пирога, а потім можна досхочу пофантазувати, змішуючи ягідну начинку з іншими інгредієнтами, наприклад, з фруктами і прикрашаючи пиріг так, як вам хочеться!

Домашнє вино можна готувати абсолютно з будь-якої ягоди і плоди чорниці не є винятком. На приготування вина піде в принципі небагато часу, зате даний напій буде вельми до речі, як на сімейній вечірці, так і на званій вечері! Аромат чорничного вина неодмінно оцінять ваші гості і нагородою окрім приємного насолоди будуть хороші відгуки друзів!

Малина - ягода, яка не тільки володіє прекрасними смаковими якостями, але і несе величезну користь для людського організму. Завдяки своїй живильній цінності ця ягода успішно використовується для лікування різних недуг. Всім відомо, що вживання цієї ягоди здатне захистити людину від застуди, яку так легко «підчепити» в холодну пору. До того ж це і відмінне жарознижуючий засіб. Саме тому, напевно, кожна господиня прагне зробити заготовки з малини на зиму.

Можливо, це звучить для деяких і дивно, але вікторію можна на зиму заморожувати, причому, якщо форма у ягоди після розморожування, м'яко сказати, злегка втрачається, втім, як і у будь-який інший ягоди в такому стані, то смак залишається практично свіжим. Якщо додатково виконати правильне розморожування вікторії, то ягода в принципі збереже в собі багато корисних речовин, яких так не вистачає в зимовий час!

Меню сайту