Реклама спонсора

Червона смородина - це найкорисніша ягода, яка містить цілий джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Так, наприклад, тільки вітаміну С на сто грам цієї смакоти припадає близько 25 мг. Плюс до всього в її складі багато антиоксидантів, які впливають на наш організм і зупиняють розвитку ракових клітин.

Черешня або як її ще називають «вишня пташина» культивувалася народами, що населяють територію сучасної турецької Анатолії ще вісім тисячоліть тому, а звідти потрапила на Кавказ, в деякі регіони Європи, а також в Криму і на південь Росії.

До складу ягід черешні входить цукор, калій, кальцій, магній, залізо, мідь, марганець, йод і фосфор. Крім того, склад черешні представлений вітамінами С, Е, К, РР і групи В. Всі ці вітаміни необхідні вагітним і годуючим жінкам, а також дітям.

Айва - це деревна рослина, "далекий родич" шипшини і троянди, плоди якого за зовнішнім виглядом нагадують яблука. Через терпкого смаку айву в свіжому вигляді вживають вкрай рідко, зате жоден фрукт не може зрівнятися з нею за широтою застосування в народній медицині, причому здавна в лікувальних цілях використовуються не лише ягоди, а й листя і навіть айвові кісточки.

Вишня славиться своїм чудовим смаком і у майбутніх мам виникає питання про те, наскільки безпечно вживання цієї ягоди в їхньому становищі. У першу чергу варто сказати про те, що ягоди вишні володіють антиоксидантними властивостями, завдяки яким відбувається усунення діяльності вільних радикалів, що завдають величезної шкоди клітинам організму. Якщо регулярно вживати вишню під час вагітності, то можна домогтися підвищення захисних сил майбутніх мам.

Ягоди брусниці широко використовують як у народній, так і в традиційній медицині. Вагітні жінки обов'язково повинні враховувати цей факт і ставитися до брусниці в першу чергу як до ліків. Справа в тому, що брусниця може зробити негативний вплив як на майбутню маму, так і на перебіг її вагітності. З брусниці можна приготувати морс, в якому збережені всі корисні властивості цієї ягоди.

Не багато жінки, які готуються стати матір'ю, бояться вживати в їжу малину, а адже насправді, малина, яка так добре допомагає під час застуди, може зробити негативний вплив на організм при протіканні вагітності.

Молоде вино майже ніколи не буває повністю прозорим. Процес його освітлення зазвичай відбувається з часом. У тому випадку, коли вино не робиться зовсім прозорим при визрівання і, розливши по пляшках, ви помічаєте його каламутність, тобто способи виправити це. Необхідно трохи закупорену пляшку вина поставити в тепле місце. Якщо всередині пляшки з'являються бульбашки газу з одночасним невеликим осадом на дні, можна зробити висновок про те, що вино ще не визріло.

Ожина - одна з найсмачніших, ароматних і корисних ягід. Вона містить такі важливі вітаміни - такі, як Е, С, В, провітамін А. Ожина - визнаний лідер серед інших ягід по кількості нікотинової кислоти. Крім цього, в ній безліч мінеральних речовин - таких, як кобальт, натрій, титан, кальцій, мідь, залізо, магній, фосфор, марганець, хром, молібден, ванадій, калій, барій. Також в плодах є клітковина, токофероли, фруктоза і сахароза, яблучна і лимонна кислота, пектинові речовини.

Ожина - ягода смачна і корисна, тому має повне право оселитися на ділянці. Для того, щоб рослина росла успішно і активно плодоносило необхідно визначитися з правильним місцем його посадки. Для цього слід враховувати особливості, характерні для цієї культури.

Аґрус має трохи специфічний кислуватий присмак. Через цю особливості деякі воліють їсти ягоду не в свіжому вигляді, а консервованому, як варення, яке люблять усі без винятку. Воно припало до смаку навіть самої Катерині Великій, яка називала ці ласощі не інакше, як «царським».

Аґрус не тільки корисна, але і дуже смачна ягода. З неї варять компоти, морси, і, звичайно ж, варення. Особливо популярно воно з додаванням горіхів. Приготувати його досить просто.

Як не крути, домашнє вино виходить смачніше і ароматні покупного. Його плюс ще й у тому, що можна самостійно контролювати процес бродіння, дозувати цукор і точно бути впевненим у натуральності компонентів. До того ж в домашньому вини простіше регулювати фортеця, що дозволять зробити з одного фрукта напої різної витримки і фортеці. Пропонуємо найпростіші рецепти приготування домашнього вина.

Вино - один з найпопулярніших спиртних напоїв. Багато господинь вже давно перейшли на «домашнє виробництво» і з успіхом готують смачні аперитиви. Найбільш популярним вважається вино, приготоване з ароматної ягоди - полуниці.

Завдяки своїм чудодійним корисним властивостям і незвичайному пікантному смаку імбир останнім часом користується все більшою популярністю. Особливість його в тому, що цей корінь чудово підходить як до м'ясних страв, так і до кондитерських виробів, а варення з імбиру і лимона є прикладом корисної та смачної солодкої заготовки, яка не тільки додасть різноманітність щоденного раціону, але й посприяє оздоровленню організму в період негоди і авітамінозу.

Меню сайту