Реклама спонсора

Чебуреки - рід тонких смажених пиріжків з м'ясною начинкою. У російську кухню вони прийшли з Кавказу. Там в пошані сирно-молочні продукти. Тому південні жінки часто використовують для приготування чебуреків кефіру тесту.

Вирощування томатів - трудомісткий процес. Досвідчені городники знають, щоб отримати хороший урожай, треба доглядати за рослинами і попереджати різні захворювання, яких у помідорів багато.

Ароматні і апетитні ватрушки - традиційне російське блюдо. За смаковими якостями вони з легкістю складуть конкуренцію елітним круасанів або витонченому тіраміссу.

Маннік - нескладна випічка, в якій функції борошна виконує манна крупа. Ця випічка досить ситна і корисна, а рецептура зрозуміла навіть підлітку. Щоб пиріг не приїдався, можна додавати в нього різні добавки у вигляді сухофруктів, горіхів, цукатів, шматочків шоколаду та інших наповнювачів, і тоді кожен раз пиріг набуватиме зовсім інший смак. Сьогодні розглянемо класичний первісний рецепт манника на кефірі.

Кета - це морська риба, делікатесний продукт, який може прикрасити будь-який святковий стіл. Найголовніша умова будь-якої страви - правильне чищення від луски. Оскільки у цієї риби поверхню мелкочешуйчатая, то потрібне виконання деяких рекомендацій. В першу чергу це стосується покупки свіжого продукту, очищення від луски, патрання.

Оладки - це борошняні вироби з додаванням різної здоби (яєць, масла), які відрізняються від звичайних млинців формою і товщиною, а також більш швидким процесом приготування. Оладки готують не тільки з пшеничного борошна, існує багато рецептів з додаванням вівсяної, горохової, гречаної, житньої муки, висівок.

Їжа, приготована в казані, дуже смачна і ароматна. Це і всіма улюблений плов, тушкована баранина, шурпа, свинячі реберця та інші смаколики. Однак після такої готування на стінках казана залишається багато підгоріле жиру. А якщо їжа готувалася на вогнищі, то зовнішня сторона казана додатково покривається товстим суцільним шаром сажі і гару. Погодьтеся, що наступного разу не дуже захочеться готувати їжу в такий брудний посуд. Що ж робити і як прибрати такі складні забруднення зі стінок казана?

Духовка - незамінна річ, яка користується попитом у господині на кухні. Регулярне приготування їжі в духовій шафі призводить до того, що з'являється жир, нагар, кіптява. А при великому скупченні застиглого жиру можлива поява диму. Доглядати за внутрішньою поверхнею духовкою важко, але очищати потрібно. Тому поговоримо про те, як очистити духовку від нагару без особливих зусиль?

Оладки - це старе російське блюдо. Вони настільки швидко і легко готуються, що багато мам вранці, поки вся родина спить, швидко розводять тісто і смажать на сніданок оладки. Зазвичай вони готуються з кислого молока або кефіру. Якщо в будинку з'явилося кисле молоко, не поспішайте його викидати, побалуйте домочадців пишними оладками.

Річкова риба корисна для людського організму не менш морський. Багато людей люблять цей дієтичний продукт, але от готують неохоче, оскільки виникають труднощі при чищенні.

Кабачки - овоч досить корисний. З нього готується багато страв, у тому числі і оладки. Є люди, яким протипоказані яйця, а значить, виникає проблема в приготуванні оладок з цього овоча. Це думка помилкова, оскільки є рецепт, в якому відсутні яйця.

Аґрус - це дуже корисна ягода. У ній не тільки багатий зміст вітамінів, а й калію, кальцію, заліза, фосфору і так далі. Аґрус належить до тих небагатьох продуктів, які зберігають всю свою користь після термічної обробки. Ось і джем, і повидло, і варення можуть порадувати в зимову пору року не тільки своїм смаком і ароматом, але і корисними властивостями.

Свіжа риба (неважливо, морська вона чи річкова) відрізняється своїми харчовими цінностями і прекрасною засвоюваністю. Рибу готувати нескладно, головне дотримати деякі рекомендації при покупці і очищенню. У дієтичному харчуванні сазан, крап, судак, сом, карась займають почесне місце.

Багато господинь вже встигли гідно оцінити такий зручний побутовий прилад, як хлібопічка, адже можна не тільки піч дивовижні десерти, хліб, замішувати тісто, а й готувати справжні домашні джеми. На відміну від традиційних рецептів приготувати це корисне ласощі можна буквально за лічені хвилини. Все, що для цього буде потрібно - стандартний набір продуктів і, звичайно ж, хлібопічка. Пропонуємо вам спробувати джем з малини.

Тарарушкі (своєрідні пампушки) - досить смачне борошняний виріб. Їх приготувати нескладно, та й часу йде мало. Для приготування тарарушек потрібні самі звичайні інгредієнти, а ось домочадцям вони обов'язково сподобаються.

Меню сайту