Реклама спонсора

Гарячі пиріжки - одне з страв, яке не можна не спробувати, якщо воно знаходиться перед очима. М'які, ароматні, вони просто ваблять своєю різноманітністю. Саме тому існує безліч рецептів тіста, яке замішується з додаванням дріжджів або без них. Від цього залежатимуть не тільки їх смакові якості, а й тривалість процесу приготування, а відповідно і витрачений час.

Ягоди журавлини - це дуже лікувальний і цінний продукт. Серед інших вона відрізняється завдяки своєму високому вмісту вітамінів і корисних мікроелементів. У ній міститься близько 5% цукрів. Що ж стосується органічних кислот, в журавлині зустрічається бензойна, яблучна і лимонна кислоти. Слід врахувати той факт, що саме завдяки бензойної кислоти ягоди журавлини можна зберегти, просто заливши їх кип'яченою водою, без будь-яких переробок.

Чорниця - це дивовижний плід, який поєднує в собі корисне і смачне. Неважливо, в якому саме стані ягоди - сушені вони або свіжі, в них міститься величезна кількість мікроелементів і вітамінів, які так необхідні нашому організму. Ще з давніх часів її широко застосовували в медицині для лікування хвороб, а також в косметології. Вважалося, що вона здатна уповільнити процеси старіння і на довгий час зберегти молодість.

Гриби з давніх часів були присутні на нашому столі і це не дивно, так як добути їх було легко, вони володіють високою харчовою цінністю і, що найголовніше, дуже смачні. Завдяки їм можна легко урізноманітнити наші улюблені страви, а також приготувати дивовижні жульєни, супи, підливи. Також вони смачні в смаженому і вареному видах. Тому кожна господиня зможе приготувати з них те, що припаде до смаку їй і її сім'ї.

Аґрус - це безцінна ягода, яка по праву вважається справжнім джерелом вітамінів і мінералів. Саме через це його вирощують практично в кожному дворі. Однак сезон дозрівання ягоди занадто малий, щоб сповна насолодитися цим бездоганним смаком. Це є головною причиною, яка штовхає нас встигнути зробити з нього найрізноманітніші заготовки на зиму. Ось кілька рецептів, які не вимагають варіння і дозволяють зберегти всі вітаміни та мікроелементи, які містяться в агрус.

Патисони, закручені з кольоровою капустою - це легкий класичний рецепт, яким у наш час користуються багато домогосподарки. До його складу входять молоді патисони і суцвіття капусти, а також трохи помідорів і перцю. Закуска виходить хрустка і дуже смачна: її прийнято подавати до смаженого м'яса та риби. Навряд чи знайдуться ті, кому вона не сподобається. Варто тільки хоч раз приготувати мариновані патисони з капустою, і така заготовка постійно буде присутній у вас на столі.

Айва - це дуже корисна рослина, яке використовувалося нашими предками для лікування найрізноманітніших хвороб. Сьогодні ж багато вчених підтвердили той факт, що даний плід робить позитивний вплив при таких хворобах, як жовтяниця, шлунково-кишкові захворювання, серцебитті, маткових кровотечах, проносі і хворобах печінки. Саме через це айва повинна бути в раціоні кожної людини.

Кабачок - універсальний, дієтичний і дуже корисний овоч. З нього готують найрізноманітніші страви - ікру, салати, супи, компоти, желе, джеми і навіть варення. При цьому останнім часом більшість господинь віддають перевагу заготовлювати його на зиму у вигляді варення і це не дивно, так як в процесі варіння він набуває особливого смаку і насичується ароматом додаткових інгредієнтів, в результаті чого така заготовка нагадує смак тропічного фрукта - ананаса.

Ягоди чорниці дозрівають влітку. Сезон їх достигання дуже короткий, тому так хочеться зберегти натуральний смак чорниці на всю зиму. Корисні властивості ягід взимку будуть дуже до речі, адже натуральні вітаміни в цей час року знайти складно. З чорниці готують компоти та варення, желе і повидло, заготовку для пирогів. Її можна і просто заморозити.

Білі гриби - справжній делікатес. Їх по праву називають грибними королями. Вони смачні в будь-якому вигляді - смаженому, солоному, а особливо в маринованому. Існує величезна кількість найрізноманітніших рецептур. У кожної господині знайдеться свій неповторний фірмовий спосіб. Ми пропонуємо вам скористатися наступним. Він передбачає додавання лимонної кислоти. Від цього закуска виходить пікантно кислуватою.

Лимонне варення - це просто джерело вітаміну С, який так потрібен нам в будь-який час року. Воно має приємний кислуватим смаком, але багатьом не подобається лимонне варення з тієї причини, що воно може злегка гірчити. Це відбувається лише в тому випадку, коли варення зварено разом з цедрою.

Натуральне варення з обліпихи - природні ліки. Воно містить величезний комплекс корисних вітамінів і мінералів, завдяки чому володіє широким спектром дії на організм людини. Наприклад, ласощі надає антибактеріальний ефект, сприяє нормальній діяльності серцево-судинної системи, органів травлення. Його рекомендують приймати для підвищення імунітету.

Лісові гриби володіють особливим смаком і ароматом. Існує безліч рецептів зимових заготовок з грибів. Їх можна сушити, маринувати, солити, заморожувати і навіть смажити. Для кожного рецепту є той вид грибів, який виходить за нього найсмачніше. Якщо ви набрали цілу кошик рижиків, то спробуйте посмажити їх на зиму по одному із запропонованих способів.

Квашена капуста хороша сама по собі в якості закуски. Заготовлена ??влітку, взимку вона стане смачним хрустким доповненням до будь-якої страви. Приготувати квашену капусту можна різними способами, але, незалежно від цього, вона улюблена в багатьох сім'ях. Вона корисна завдяки вмісту унікальних речовин і вітамінів, яких немає навіть у свіжій капусті.

Із зелених груш (йдеться про сорт фрукта, а не про ступінь його зрілості) можна цілком самостійно приготувати смачну та вітамінізоване варення на зиму! На заготівлю страви ви навряд чи витратите близько трьох годин, однак насолоджуватися ним будете із задоволенням і непідробним захопленням!

Меню сайту