Реклама спонсора

Скільки статей написано про користь цитрусових для організму! Явний лідер серед фруктів - це грейпфрут. Великі соковиті плоди з яскраво-рожевою м'якоттю і специфічним ароматом особливо корисні для пацієнтів з цукровим діабетом. Яку ж користь діабетикам приносять грейпфрути?

Алича дуже корисна. У ній міститься маса цінних речовин і мікроелементів. З цієї причини її рекомендують обов'язково включати в раціон харчування, причому вживати її можна як у свіжому вигляді, так і в консервованому, наприклад, як варення. Плід практично не втрачає своїх корисних властивостей. Вашій увазі прості і доступні рецепти варення з аличі з кісточками.

Манго - це ароматний фрукт соковито-жовтого кольору, що з'явився на прилавках відносно недавно, проте деякі люди вже не уявляють своє життя без цього плоду. Так чи варто відмовлятися від улюблених ласощів в період вагітності або грудного вигодовування?

Варення з суниці - улюблені ласощі багатьох ласунів. Обов'язково підготуйте кілька баночок цього десерту. Зробити це досить просто.

Якщо ви вже помітили, що гранат - не тільки смачний фрукт, але і продукт, важко виводиться з одягу та м'яких меблів, але не турбуйтеся, все поправимо! У світі існує досить багато способів виведення гранатового соку з тканини. Якийсь з них вам обов'язково підійде!

Літо, все встигає і так хочеться цього всього спробувати. Як добре, що є соте - це універсальне блюдо, яке зібрало в себе всі літні овочі.

Сік з незвичайним, трохи терпким смаком і насиченим бардовим кольором настільки ж індивідуальний, як і сам гранат, з якого цей сік отримують. Плід граната трохи не відповідає уявленню про сутність фруктів - безліч насіння, покритих м'якою їстівної оболонкою і ув'язнених в жорстку шкірку.

Баклажан - це дуже цінна овочева культура, страви з якої займають особливе місце в національних кухнях багатьох народів Близького Сходу, Закавказзя, Середземномор'я та інших. Величезною популярністю користуються баклажановие холодні і гарячі закуски. Крім того, плоди баклажана, які, як не дивно, вважаються ягодами, можна консервувати і балувати себе "літніми" стравами і в холодну пору року. Особливо смачним виходить заготовлене на зиму соте.

Плоди гранатового дерева були відомі людству ще з незапам'ятних часів. Саме про них говорилося в Біблії, як про «райських яблуках», які ростуть у райському саду. Описи цілющих властивостей граната можна знайти в грецьких письменах і манускриптах стародавній Індії. Цей плід і на сьогоднішній день не втратив своєї значимості для організму людини і тому залишається не менш популярним, ніж в минулі часи.

На відміну від варення приготування джему не передбачає тривалої термічної обробки, тому ягоди або фрукти, з яких він готується, зберігають більше вітамінів і корисних елементів. Також для джему потрібно менше цукру, а значить він більше підійде людям, що стежать за своєю фігурою і харчуванням.

Всі ми знаємо про те, що сир - це незамінний, дуже поживний і цінний продукт, у складі якого міститься безліч вітамінів і корисних мікроелементів. Сир дуже корисний не тільки для дорослих, а й для маленьких дітей. Вся справа в тому, що він багатий мікроелементами, яких так потребує зростаючий організм.

Біла смородина відома своїми корисними властивостями. Завдяки їм вона називається ягодою довголіття. За своїм хімічним складом і поживної цінності біла смородина дуже схожа на червону. Відрізняються ягоди тільки за смаковими якостями і кольором. У порівнянні з чорною смородиною вона багатша вмістом пектину, тому варення з білої смородини вийде дуже густим. Існує кілька способів приготування варення з плодів білої смородини, з якими ми ознайомимо вас в нашій статті.

Алича - це різновид звичайної сливи, яка росте на Кавказі і Середній Азії. Також алича має назву ткемалі, мірабель, вішнесліва.

Гранат прийнято вважати одним з тих фруктів, які рекомендовано вживати при діабеті. Справа в тому, що він здатний знижувати показник рівня цукру в крові хворого. Крім того, вживання граната при діабеті дозволяє домогтися зниження рівня холестерину, зменшити ризик розвитку серцевих захворювань.

Компот - напій універсальний. По-перше, його можна варити практично з будь-яких ягід і фруктів. А по-друге, смачний він як у консервованому, так і в свіжому вигляді. Величезною популярністю користується компот із черешні. Напій виходить смачним, корисним і до того ж відмінно вгамовує спрагу.

Меню сайту