Реклама спонсора

Більшість господинь звикло готувати з ягід і фруктів варення, джеми, конфітюри. Всі вони, безсумнівно, шалено смачні, але більш звичні і, так би мовити, приїлися. А ось яблучна пастила без цукру напевно урізноманітнює меню і сподобається як дорослим, так і дітям.

Варення з агрусу - це не тільки приголомшливо смачні ласощі, але ще й незамінне джерело вітамінів, особливо в зимовий час. Холодне варення набагато корисніше, ніж зварене, так як при варінні більшість корисних речовин випаровується з ягід.

Основна увага люди, які страждають захворюваннями, пов'язаними з підшлунковою залозою, приділяють організації правильного харчування. Тільки воно дозволить запобігти прогресування панкреатиту завдяки налагодженню функціонування системи травлення. Раціон людей з панкреатитом повинен включати велику кількість тваринних білків, які надають зміцнює дію на підшлункову залозу. Чи надає таку дію запіканка з сиру?

Частиною раціону більшості людей є риба, в якій містяться настільки корисні Омега-кислоти. Чи можна включати цей продукт в меню людей, які страждають від панкреатиту?

Вже за часів Катерини Великої слава про крижовніковий варення мчала по всьому світу! Сама імператриця оцінила належним чином це дивовижне блюдо і назвала його царським!

Зібравши багатий урожай агрусу, кожна господиня повинна обов'язково приготувати дивовижне ласощі - варення з агрусу з додаванням лимона! Можете бути впевнені, що вже завтра це блюдо стане улюбленим у вашій родині, і готувати його ви будете постійно!

Невід'ємною складовою ефективного лікування панкреатиту є дотримання спеціальної лікувальної дієти, але недостатньо просто строго слідувати рекомендаціям з харчування, необхідно постаратися також і максимально урізноманітнити своє меню в допустимих межах.

У складі фініків міститься маса елементів, які життєво необхідні людському організму. Завдяки поживним властивостям і користь фініків лікується ряд серйозних захворювань, але стосується це тим, у кого виникли проблеми з підшлунковою залозою?

Причини розвитку панкреатиту можуть бути самі різні. Це переїдання, вживання алкоголю у великих кількостях і навіть вагітність. Хворим на панкреатит доводиться утримуватися в їжі, а деякі продукти харчування і зовсім виключити з раціону. Це стосується і борщів з кислих продуктів. Так, наприклад, щавель і кисла капуста взагалі протипоказані при панкреатиті. Також це стосується піджарки, яка застосовуються у приготуванні.

Найчастіше більшість господинь намагається заготовити про запас саме чорну смородину. Ця ягода відрізняється великим вмістом вітамінів і різних цінних для організму речовин. Виходячи зі свого унікального складу, саме страви з червоної смородини можна використовувати як профілактичний засіб від багатьох простудних захворювань, що дозволяє зміцнити ослаблений організм в зимову пору року, розвинути сильний імунітет.

В першу чергу, що хочеться сказати про це блюдо - про мантії мало кому відомо з початківців кулінарів. Цей продукт складається з м'яса і тіста - манти чимось нагадують пельмені. За своєю природою цей продукт прийшов до нас зі східних країн, а саме з Азії. Виготовляють манти не тільки в Азії, але і в Таджикистані, Узбекистані.

Після пологів багато мам, особливо ті, у яких дитина перший просто не знають, що є їм можна, а що - не можна. Організм сильно ослаблений і виснажений, а навколо так багато спокуси, стримувати себе важко, проте як на той чи інший продукт зреагує малюк невідомо?

Знаючи про бездоганних властивостях білої смородини, в народі більше відомої під назвою «біла кислиця», багато благополучно вирощують цю джерело вітамінів на своїх ділянках. Ну, а що? Рослина невибаглива, росте практично в будь-яких грунтах, а рік за роком кількість урожаю при правильному догляді тільки збільшується!

Пельмені відносяться до числа споконвічно російських страв. Без них важко уявити свій раціон, але коли виникають проблеми зі здоров'ям, наприклад, ставлять діагноз «панкреатит», мимоволі виникає питання про те, наскільки безпечно для організму вживання пельменів або мантов.

Мойва - непримітна, маленька, а разом з тим дуже смачна рибка. Незважаючи на те, що мойва не відноситься до числа делікатесів, з неї можна приготувати безліч прекрасних страв. Особливою популярністю у кулінарних умелица користується мойва пряного посолу.

Меню сайту