Реклама спонсора

Вирощуючи кабачки в домашніх умовах, багато, чесно сказати, вже й не знають, куди їх дівати, адже урожай настільки великий, що його цілком достатньо, щоб наїстися і зробити всі необхідні салати. Звичайні страви швидко набридають і їх потрібно чимось урізноманітнити. Виявляється, що кабачки чудово підходять для маринування!

З гарбуза можна приготувати не тільки кашу і сік, але і закатати на зиму багато смачних консервацій. Одним з таких страв є чатні. Це екзотична закуска, що відрізняється гострим пекучим смаком. Родом це блюдо з кухні Індії, де чатні подають до риби або м'яса. Для нас чатні спочатку здається вельми оригінальним блюдом через незвично солодкого смаку, але ця закуска цілком заслуговує місця на кухні будь-якої господині. Чатні готується по-різному, з абсолютно різних овочів і фруктів.

Калина гірка і не кожному до смаку, але в поєднанні з солодкою гарбузом можна отримати чудову вітамінну заготовку на зиму. Помаранчеві шматочки гарбуза в маринаді виходять пряного гострого смаку, а ягоди калини зберігають свою цілісність і щільність, вони стають кисло-солодкими. Подають таку заготовку до столу, не розділяючи гарбуз і калину. І в банку, і на столі таку страву виглядає презентабельно і апетитно, викликаючи бажання спробувати помаранчеві та червоні шматочки і ягідки.

Туберкульоз - це інфекційне захворювання, яке в більшість випадків передається повітряним шляхом. Згідно зі статистикою, щороку цією хворобою захворює близько восьми мільйонів людей і лише близько двох мільйонів гинуть через різних ускладнень. Чомусь багато хто вважає, що туберкульоз - хвороба бідних, які проживають в антисанітарних умовах.

Цикорій - це напій, який виготовляється з кореня рослини, яка має таку ж назву. Його користь, як і користь інших рослин дуже велика. Цикорій напій у стародавні часи вважався одним з найкращих ліків. І це не дивно, так як він відмінно допомагає розширенню судин, надає благодійну дію на кровоносну і нервову системи, заспокоює, знімає напади тахікардії.

Товстолобик являє собою прісноводну рибу, що відноситься до великого сімейства коропових. Має промислове значення і широке використовується в гастрономії та дієтичному харчуванні. Цікавий той факт, що жир товстолобика схожий з корисним жиром морських риб і також сприяє зниженню рівня шкідливого холестерину в організмі. Для живлення переважно використовувати велику рибу (понад 1,5 кілограма), так як це значно підвищує її жирність. Широко застосовується в дитячому харчуванні поряд з іншими короповими.

Солянка зі свіжої капусти - смачну і поживну страву, що відрізняється простотою і швидкістю свого приготування. Поряд з класичним рецептом солянки, історія існування якого обчислюється століттями, існує маса варіацій приготування цієї страви на сучасний лад, з додаванням різних додаткових інгредієнтів. Розглянемо кілька рецептів.

Незважаючи на те, що печінка відноситься до категорії субпродуктів і багато людей ставляться з зневагою до подібного роду їжі, з неї можна приготувати дуже смачні та корисні страви, наприклад, котлети зі свинячої печінки. Це приголомшливе на смак страву просте у приготуванні і містить в собі цілий джерело корисних для організму речовин.

Фрикадельки - дуже смачне і корисне м'ясна страва, що представляє собою невеликі за розміром кульки з фаршу. Для приготування фрикадельок можна брати будь фарш, але самими м'якими і ніжними виходять фрикадельки з курячого фаршу. Розглянемо особливості і варіації їх приготування.

Багато хто з нас пробували самсу на вулиці, де її повсюдно продають вуличні торговці. Це смачні пиріжки трикутної форми родом з Південно-західної Азії. Традиційно самса печеться в спеціальній глиняній печі, званої «тандир», з дріжджового або листкового тіста.

Сьогодні торт «медовик» відомий практично кожному - його реалізують в роздрібних торгових точках і готують самостійно в домашніх умовах. Даний торт без всяких прикрашань можна назвати царським, оскільки вперше в Росії його спробували при дворі. Він був виготовлений особистим кондитером імператора Олександра I. На жаль, рецепт в первозданному вигляді до наших днів не дійшов, так як зберігався в найсуворішому секреті.

При підозрі на гастрит або хронічному захворюванні гастроентеролог в обов'язковому порядку призначає вживання мінеральних вод. При цьому фахівець строго визначає курс прийому - час, кількість і навіть марку. Все це не просто так. Мінеральні води збагачують організм корисними речовинами і благотворно впливають на роботу ШКТ, печінки і всієї видільної системи.

Грибами навіть у давні часи прикрашали не тільки святкові столи, їх подавали на стіл з приводу і завжди намагалися вживати щорічно у великій кількості. Причина тому - корисні властивості, і це вже не кажучи про ту поживної цінності, яку представляють собою гриби.

Домашні заготовки на зиму нагадують нам про тепле смачне літо. Компоти, маринади, варення, соління - це найбажаніше частування взимку. Домашнє консервування - древній і в той же час популярний спосіб зберегти улюблені фрукти і овочі. У наш час існує безліч найрізноманітніших рецептів, завдяки яким закрутки можна надати особливий вишуканий смак. Отже, давайте ж подивимося, як правильно замаринувати квашені помідори з часником.

Квашені помідори з гірчицею - це нововведення, яке з'явилося зовсім недавно, але за такий короткий час завдяки своєму смаку встигло завоювати серця багатьох людей. Існують різні способи приготування розсолу для помідорів з додаванням гірчиці. Проте всі рецепти можна умовно розділити на два види - холодне і гаряче маринування. При цьому останнє практично не відрізняється від класичного рецепту, яке нам відомо ще з дитинства.

Меню сайту