Реклама спонсора

Чорна смородина - унікальна за своїм складом ягода. Величезна вміст у ній вітамінів, особливо вітаміну С, робить її незамінною взимку в сезон застуд і всіляких інфекцій. За вмістом вітаміну С вона перевершує апельсини, лимони і взагалі всі цитрусові. Але якщо цитрусові часто викликають алергію, то алергія на чорну смородину - це дуже рідкісне явище.

Чорна смородина широко використовується в рецептах народної медицини. Її плоди вживаються як в профілактичних цілях, спрямованих проти виникнення цинги, так і для лікування шлунково-кишкових хвороб і різних порушень в діяльності серця. Чорна смородина багата змістом пантотенової кислоти, рибофлавіну, тіаміну, а також вітамінів В, С, Р і іншим.

Плоди терну (колючим сливи) прекрасно підходять для приготування компоту на зиму. Напій виходить насиченим, багатим вітамінами і корисними речовинами. Аромат компоту з терну і його колір виходять просто чудовими! Незважаючи на те, що самі ягоди мають злегка терпкий кислуватий смак, напій виходить чудовий!

Корюшка - риба, яка нагадує за смаком свіжі огірки. Ця незвичайна риба дуже смачна у вусі, запечена і маринована, сушена і солона, можна її готувати навіть на вугіллі. Але найбільшою популярністю користується у господинь смажена корюшка. Крім свого цікавого смаку корюшка, що належить сімейству лососевих, багата різними мікро- і макроелементами, вітамінами.

Взимку, коли за вікном лежать величезні кучугури, а мороз «щипає» за ніс, кожному з нас хочеться з'їсти свіжих і солодких фруктів, що нагадують про літо і теплі. Саме тому багато господинь ставлять компоти зі свіжих фруктів і відкривають їх в період Нового Року та Різдва. Запах абрикосів змішується з запахом мандаринів і хвої, створюючи неповторний аромат.

Молода мама, яка годує малюка грудьми, безумовно, розуміє всю важливість правильного харчування. Те, що їсть жінка, обов'язково отримує і дитина разом з молоком. Саме тому раціон матусі повинен бути побудований так, щоб її молоко було не тільки калорійним і вироблялося в достатньому обсязі, а й містило якомога більше корисних і важливих вітамінів і мінералів. Новонароджений росте дуже швидко.

Однією з найбільш часто вживаних ягід в боротьбі з авитаминозами і застудами можна сміливо назвати шипшина. Також шипшина допомагає знімати запальний процес, володіє відмінним жовчогінним і сечогінним властивостями. Завдяки шипшині відбувається уповільнення відкладення в судинах атероматозних мас і зменшується кількість холестерину.

Багато людей не дуже люблять айву в свіжому вигляді через її специфічного терпкуватий і іноді кислуватого присмаку. А ось компот з цього фрукта припадає до душі багатьом. Напій можна готувати навіть на зиму і при цьому ви витратите не набагато більше часу, ніж при варінні річного аналога. За цим рецептом стерилізація не потрібно. Отже, щоб приготувати цей ароматний і корисний компот, вам знадобиться наступне.

Перелік продуктів, які категорично заборонено вживати при грудному вигодовуванні, добре відомий молодим мамам. Але, незважаючи на це, дуже часто, все ж, виникають питання про доцільність і можливість введення в раціон деяких овочів, наприклад, таких, як баклажани.

Вишня - це надзвичайно корисний фрукт, який, на щастя, є надзвичайно поширеним в наших широтах. В її плодах міститься унікальне і вкрай необхідне для організму людини речовина - антоціанін, що додає їм насичений червоно-бордовий колір.

Приготувати тараньку можна кількома способами, але всі вони включають в себе два етапи: спочатку рибу потрібно посолити, а потім пров'ялити на повітрі. Зазвичай тараньку роблять із дрібної або середньої риби, не знімаючи з неї луску і не виймаючи нутрощі.

Зварити компот на зиму з винограду краще з сортів з щільною м'якоттю і товстої шкіркою. Після термічної обробки шкірка стане м'якою, і її жорсткість абсолютно не буде відчуватися. Добре закривати сорт Лора, Кантемирівський і їм подібні. А якщо використовувати виноград з тонкою шкіркою, вона моментально потріскається відразу ж після занурення в окріп, і ягоди втратять свій привабливий вигляд.

Компот із слив сподобається всім, так як він в міру солодкий і не особливо кислий. Закритий на зиму цей корисний продукт добре зберігається, швидко і легко випивається. Для заготівлі смачного і освіжаючого сливового компоту необхідно брати недозрілі плоди сливи або придбати сливу твердого сорту. А тепер розповімо детальніше про всієї технології приготування цього напою.

Яблука - це такий плід, який відмінно поєднується з будь-якими фруктами і ягодами. У компотах з використанням яблук вони є основою, а основний смак і колір компоту надають додані фрукти. Так само і з абрикосами. Яскравий і насичений смак, приємний аромат і неповторний колір абрикосів чудово поєднується з улюбленим яблучним смаком.

Під поняттям компот з винограду мається на увазі напій, приготований з виноградного плодів і цукрового сиропу з подальшою пастеризацією або без. Приготований компот відразу готовий до вживання, ягоди можна використовувати у приготуванні інших страв, а можна просто з'їдати.

Меню сайту