Реклама спонсора

Компот, в приготуванні якого використовують яблука і чорноплідна горобина набуває дивно незвичайний насичений колір. Чудовий аромат цього напою викликає апетит. Компот збагачений різноманітністю корисних речовин і вітамінів. Смак напою приємний, дуже подобається дітям!

Якщо вам треба приготувати на солодке щось смачне, але при цьому корисне, то правильним вибором стане пиріг з ожиною. Цей десерт порадує хрустким коржем з ніжною і ароматною начинкою. Для його приготування буде потрібно таке.

Конфітюр - це такий різновид джему, який за своєю консистенцією нагадує желе, де розподілені шматочки фруктів, овочів або цілі невеликі ягоди. Конфітюр можна приготувати як з свіжих, так і із заморожених ягід або фруктів. Дуже багатим і насиченим смаком володіє конфітюр з абрикосів.

Чорноплідна горобина - цікава, за старовинними доданнях магічна ягода. Їй приписувалися чарівні властивості в повір'ях не тільки слов'ян, а й кельтів і скандинавів. Сьогодні можна сміливо стверджувати про те, що горобина дуже корисна і володіє цінними смаковими якостями. У плодах цієї рослини є такі вітаміни, як А, В1, Е, С, В2, Р і РР, марганець, каротин, бор, мідь, молібден і магній, залізо та йод. Є також різні органічні кислоти - нікотинова, фолієва, яблучна.

Вишня в зимові місяці відмінно підійде для приготування смачних пирогів, вареників, з неї можна приготувати компот. Та й сама по собі вишня у власному соку дуже смачна і корисна.

Приготувати домашнє вино можна практично з будь-яких фруктів і ягід. Це дуже захоплюючий процес, оскільки передбачити смаковий букет майбутнього напою практично неможливо. Якість домашнього вина залежить від багатьох факторів: сировини, використовуваних пропорцій, температури навколишнього середовища, витримки і т. Д. Але в будь-якому випадку вино, приготоване власноруч, буде набагато смачніше і корисне покупного, так як воно зроблено з любов'ю і з виключно натуральних продуктів .

Багато хто вважає, що кубите є татарським блюдом, проте це не зовсім вірно. У Криму, а також ще в декількох областях України є кілька етнічних поселень, жителі яких вважають себе татарськими греками, і кубите є їх національним блюдом, яке люблять практично всі - від малого до великого. Часто саме кубите є улюбленими ласощами дітей, яким їх частенько пригощають люблячі бабусі.

Більшість з нас, не замислюючись, назвуть королевою ягід полуницю. Ця перша річна ягідка улюблена і дорослими, і дітьми. Крім свого неперевершеного смаку та аромату у полуниці є й інші важливі гідності. Вона містить калій, клітковину, магній і кальцій, в ній багато вітаміну С, є антиоксиданти, летючі олії, органічні кислоти, дубильні речовини.

Черемуха - це рослина, про яку складено не одне вірш і проспівано багато пісень. Вона надзвичайно красива під час цвітіння і приваблює під свої склепіння надзвичайним солодким дурманним ароматом. Не менш красиві і корисні її плоди, які дуже цінуються в народній медицині. А все завдяки великому вмісту дубильних речовин, глюкози, яблучної та лимонної кислоти, вітамінів і мікроелементів, які так необхідні нашому організму.

Починаючи з липня, і по вересень починається ожиновий сезон. Кущі ожини можна зустріти, як на присадибних ділянках, так і в лісі. Це дуже врожайна рослина, яка щедро обдаровує нас смачними і корисними ягодами. Завдяки великому вмісту корисних речовин, близькому до складу малини, ожина прекрасно зміцнює імунітет, підвищуючи тим самим опірність організму до простудних захворювань.

Обліпиху вважають найпопулярнішим засобом, який активно застосовується майбутніми мамами. Вживаючи цю ягоду, вагітна жінка збагачує свій організм такими вітамінами, як А, Е, С, що попереджає розвиток авітамінозу. Іншими словами можна сказати про те, що обліпиха являє собою імуномодулятор. Завдяки цьому відбувається підвищення опірності організму до зараження респіраторними інфекціями.

Барбарис має ряд корисних властивостей завдяки своїм складом. Всі частини барбарису містять в собі речовину алкалоїд берберин, який має на організм людини загальнозміцнюючу дію. У листі цієї рослини міститься висока кількість вітамінів і кислот, які добре засвоюються. Лікування, що супроводжується застосуванням барбарису, дає високі результати.

Для приготування вина з яблук знадобляться такі інгредієнти: яблука, цукор, соковижималка (або дрібна терка), герметична ємність для бродіння і така ж ємність для відстоювання отриманого напою, пластилін і трубка невеликих розмірів.

У хворих на цукровий діабет склалося неоднозначне думку з приводу такого фрукта, як фейхоа. З одного боку він є скарбницею корисних речовин, а з іншого боку в ньому присутня велика кількість фруктози. Діабетикам потрібно знати і про те, що до складу фейхоа входить пектин, завдяки якому вживання цього фрукта в малих кількостях не принесе шкоди. Головне - не харчуватися іншими джерелами простих цукрів.

Для сливової пастили вибираються добре дозрілі плоди без вад. Зливи миються, звільняються від кісточок і хвостиків і поміщаються в товстостінну посуд, можна чавунну. Добре готувати пастилу в посуді з керамічним антипригарним покриттям. У ній пюре точно не пристане до дна.

Меню сайту