Реклама

Топінамбур (Heliаnthus tuberоsus), він же соняшник клубненосний в народі називають "земляна груша". Часто на наших дачних ділянках його ми вирощуємо, як декоративні квіти. Топінамбур має високий міцний стовбур і бутони жовтого або коричневого кольору, але головна цінність цієї рослини зовсім не в квітах, а в корінні. Бульби топінамбура - цілющий продукт, який можна використовувати для приготування страв і лікарських препаратів.

Багато жінок, які з різних причин тривалий час не можуть завагітніти, намагаються вхопити будь-яку можливість нарешті стати матір'ю. Вони використовують для цього всі засоби і методи традиційної медицини і, не роздумуючи, звертаються за допомогою до різних «бабусям-знахарок», сподіваючись на позитивний результат.

Ефірні олії, що містяться в листі і квітках шавлії, представляють цінність в кулінарії і медицині. Висушені подрібнені листя використовуються як приправа до м'ясних і овочевих страв, а цілі листочки і квітки заварюються як чай. У зростаючого в саду шавлії протягом вегетаційного періоду змінюється інтенсивність і сила аромату. Це відбувається, тому що в різний час в рослині концентрується різну кількість корисних елементів.

У будь-якої господині є улюблені рецепти закаток, де використовуються всім знайомі і звичні овочі та фрукти. Іноді так хочеться побалувати рідних яким-небудь новим смаком, не зовсім звичайним джемом, варенням або компотом, особливо якщо раптом перепадає ціле відро, наприклад, айви, досить рідкісного для середніх широт фрукта. Це близький родич яблука, навіть за формою плоди схожі, тільки менші за розміром, дуже щільні.

Айва - фрукт корисний, але не всі люблять і можуть її їсти в сирому вигляді. Вся справа в тому, що плід айви має специфічний смак - терпкий і кисло-солодкий. Сам фрукт щільний за структурою і лише тільки дуже стиглу айву можна спокійно розкушувати і розжовувати, але ці особливості айви ніяк не можна вважати її недоліками. Даний фрукт дуже корисний для здоров'я людини. Він багатий на вітаміни А, С, В1, В2, В6, РР, Е.

Наукова назва - хеномелес японський, але рослина всім давно відомо під ім'ям айви (також японської). Яка країна вважається батьківщиною цього фруктового дерева, зрозуміло з назви, але в даний час воно широко поширене і в сусідньому Китаї, і в далекій Європі.

Японська айва - дивовижне по красі дерево, яке користується популярністю у садівників у всі часи. І справді, витончене і чудное за своєю будовою з дуже смачними фруктами, з яких можна зварити ароматне варення, айва є мало не символом саду. Але як виростити її новачкові, ще не знає всіх азів садової справи?

З айвою японської люди знайомі вже 4000 років. У багатьох країнах уже давно вирощують цю рослину виключно в декоративних цілях, зовсім забувши про те, що айва японська відрізняється своїм унікальним складом, завдяки якому рослина вважається корисним!

Багато садівники вирощують на своїй присадибній ділянці таку плодову культуру, як айва. Незважаючи на те, що плоди цього дерева в свіжому вигляді мають дуже своєрідний смак, залишаючи після себе відчуття в'язкості в роті, вони є дуже корисними та поживними. А ось айвовое варення або желе, наприклад, мають просто приголомшливими смаковими якостями.

Як правило, айву обрізають тільки перші 3-4 роки, на п'ятий рік ця процедура вже не потрібно, тому що крона дерева сформована, і айва вже почала плодоносити. Надалі видаляються тільки загущающие крону, а також низкорастущие і прикореневі пагони. Обрізка айви виконується тільки навесні і обов'язково гостро наточеним інструментом. При обрізанні і формуванні крони необхідно прагнути до того, щоб згодом вона добре висвітлювалася.

Годує жінка повинна максимально дотримуватися норм щодо свого харчування. Крім того, що багато продуктів приносять користь самої матері, для дитини вони теж багато значать, і в першу чергу деякі з них впливають негативно, викликаючи алергію або, наприклад пронос, загальне нездужання малюка.

Їсти ми повинні кожен день, але не всі продукти, які ми їмо, впливають на наш організм однаково. Є ті, які насичують нас, не приносячи ніякої шкоди, а є ті, через яких наш животик неухильно зростає. Щоб їжа не впливала на нашу фігуру таким чином, слід виключити небажані продукти зі свого раціону або, принаймні, різко обмежити їх вживання.

Настоянка на кедрових горішках - дуже корисний напій, який з давніх пір застосовується для лікування величезної кількості хвороб. Це унікальне зілля допоможе позбутися застуди, легеневих недуг, проблем із суглобами, гінекологічних захворювань і навіть стане відмінним помічником у боротьбі з онкологією. Про те, як приготувати настоянку на кедрових горішках на горілці, ми сьогодні і поговоримо.

Кедр - природне багатство далекому Сибіру, ??адже в ньому міститься безліч корисних і цінних мікроелементів і вітамінів. Саме тому з цієї сировини готують різні види настоянок, які використовують для боротьби з різноманітними недугами. Також настоянки з кедра активно застосовуються і в харчовій промисловості.

Фетучіні - це не що інше, як італійська паста, невід'ємними складовими якої є ніжний соус, сир і свіжа зелень. Фетучіні можна приготувати на основі різних продуктів. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати фетучіні з креветками у вершковому соусі. Смак цієї страви неможливо передати словами, його можна тільки відчути! Особливо в захваті від цієї страви будуть любителі морепродуктів. Отже, вашій увазі представляється цей чудовий рецепт.

Меню сайту