«Заєць, перебіг дорогу» - рідкісна прикмета і, напевно, тому вона наповнена глибоким змістом. Чи знаєте ви, що саме завдяки цій прикметі ми зараз насолоджуємося творчістю «сонця російської поезії» Олександра Сергійовича Пушкіна? Коли грудневого ранку 1825 поет їхав в центр Санкт-Петербурга, перед його візком пробіг заєць. Забобонний Пушкін вважав це поганим знаком і звелів повертатися додому.
Багато століть тому існувало чимало прикмет, пов'язаних з птахами. Багато хто з них дійшли і до наших днів. Птахи у різних народностей асоціюються з містикою, обрядами. Деякі маги використовують їх для ритуалів і ворожінь.
Лебідь - красива і ніжна птах. Про нього було складено безліч казок і легенд. Якісь із них мали місце бути в минулому, а якісь так і залишаться вигадкою людства.
Всіма улюблена морквина має дивовижні властивості. Її насіння, кинуте в землю восени, здатні витримувати сильні зимові морози та проростати навесні при першому справжньому теплі.
Якщо вам подобається варення з айви, але звичайний смак трохи «приївся», тоді спробуйте внести невелику різноманітність, додавши в блюдо які-небудь горіхи, наприклад, волоські! Варення придбає незвичайний і досить приємний смак, а його корисні якості миттєво зростуть, адже про користь горіхів відомо всім! На диво блюдо швидко готувати, воно довго зберігається, а вид варення стає більш насиченим і цікавим.
Айва дуже багата фруктозою, органічними кислотами, ефірними маслами. У сирому вигляді цей фрукт не всі люблять, так як він жорсткий і несочний. Найкраще варення краще робити з лимоном.
З айви можна приготувати чудове варення, яке буде радувати вашу сім'ю чудовим смаком впродовж довгої зими! Айва - незвичайний фрукт, тому до приготування айвового варення слід ставитися серйозно, адже найменше відхилення від рецепта може практично зіпсувати страву! Тому не поспішайте і все вийде.
Кожному учневі, починаючи зі шкільної лави, відомо - успіх на іспиті завіт багато в чому від знань, але про удачу ніхто не забуває. Навіть найкращий відмінник не може однаково знати всі квитки, тому що існують нелюбимі теми або нелюбимі предмети. Пані Фортуна повинна посміхнутися на іспиті, а от кого вона для цього вибере, кажуть прикмети.
Папороть є одним з найдавніших рослин, що існують на Землі. Вони з'явилися приблизно 400 мільйонів років тому. Не дивно, що за цей час папороті встигли накопичити не тільки багату ботанічну, а й сакральну міфологічну історію.
Бамбук - рослина, широко поширене в Східних країнах (Мадагаскар, Китай, Японія і так далі). З повсюдної глобалізацією бамбук почав завойовувати більш великі території в якості декоративного і кімнатної рослини і в промислових масштабах. Сьогодні багато шанувальників фен-шуй і просто любителі екзотичних рослин в інтер'єрі звертаються саме до бамбуку, який має воістину унікальними властивостями.
Плющ являє собою великий рід рослин, який на латині називається Hedera (дане назва активно використовувалося в Стародавньому Римі). Однак існує й чисто російськомовний погляд на походження назви слова «плющ». Так, Макс Фасмер каже, що слово походить від дієслова «плювати», згадуючи неприємний смак рослини.
Що може бути краще смачних солінь і маринадів, які ми звикли «оцінювати» в зимові періоди. Маринади, до слова, є дуже корисними для здоров'я, адже саме взимку наш організм перебуває у величезному стресі через відсутність вітамінів і корисних елементів. Враховуючи той факт, що практично всі соління й маринади проходять малу термічну обробку, вони містять велику кількість корисностей.
Квашена капуста - один з найпопулярніших видів закуски в нашій країні. Крім того, що вона дуже смачна, вона ще й некалорійна, і вкрай корисна.
Схід з давніх часів славився своєю дивовижною і неповторною кухнею. Велика кількість ароматних спецій і м'яса - ось відмінні риси східних страв, які готувалися і готуються кращими кухарями. Але одна справа читати про страви із статей, а зовсім інша - спробувати приготувати парочку, щоб оцінити їх по достоїнству самому. У нашій сьогоднішній статті ми розповімо вам про один зі східних рецептів, а саме про пхали.
Всі ми звикли, що качку фарширують виключно яблуками, але іноді традиційні рецепти трохи приїдаються, і хочеться спробувати щось особливе. У цьому випадку рекомендуємо приготувати качку, фаршировану квашеною капустою. Вийде дуже апетитно і оригінально. Пікантний смак страви відмінно урізноманітнює меню. Щоб приготувати такий делікатес, слід підготувати наступне.
© 2015-2022 wmn.pp.ua