Реклама спонсора

Кому вдалося спробувати маринованих в олії опеньків хоча б раз, неодмінно побажають навчитися готувати таке блюдо самостійно, щоб взимку насолодитися цією смакотою! Мариновані опеньки стануть чудовою прикрасою святкового столу і навіть одним своїм виглядом піднімуть не тільки апетит, але і настрій ваших рідних!

Гливи мають щільну структуру, м'якоть їх соковита, а тому вони добре підходять для маринування. Молоді гриби представляють велику цінність, оскільки грибне тіло у них м'яке, а от великі старі гливи більш жорсткі і волокнисті, особливо ніжка. Щоб гриби добре промаринувалося, слід старі й молоді плодові тіла готувати окремо.

Відкриваючи баночку з маринованими опеньками, приємно почути виходить від грибів тонкий і, треба відзначити, такий спокусливий часниковий аромат! Крім того, цінність страви завдяки часнику помітно збільшується - такі грибочки вам імунітет допоможуть підняти і апетит підвищити!

Існує безліч способів, що дозволяють заготовити на зиму баклажани і одним з них, потрібно сказати, дуже смачним і оригінальним можна вважати «Баклажани, приготовані по-грецьки».

Баклажани по-корейськи швидкого приготування - це смачна і в той же час пікантна закуска, яка припаде до смаку кожному любителю гостренького. Баклажани по-корейськи виходять на смак гоструватий-пряними. Даний рецепт можна також використовувати для приготування інших овочів (капусти, грибів, брокколі), а також морепродуктів. Закуска настільки виходить смачною, що вона підкуповує незвичайним вишуканим гострим смаком і приємним запахом.

Маючи в запасі невелика кількість баклажанів, з них можна приготувати чудове блюдо, яке можна спробувати тим же вечором або зберегти про запас на довгий зимовий час! Готувати баклажани будемо по-грузинськи, це особливий спосіб приготування страви, який сподобається багатьом.

Маслюк - їстівний гриб, використовуваний в кулінарії для приготування супів, соусів, печені. Заготовляють його і про запас, зокрема маринують. Існує 2 способи маринування грибів - у воді і у власному соку.

Багато хто вже вміють готувати варення з айви, проте більшість способів увазі у своїй технології приготування додавання води, що декому не подобається. Таке айвовое варення або виходить злегка рідкуватим, або його доводиться довше проварювати, щоб достатня кількість води випарюють. Виявляється, існують способи варіння айвового варення, які зовсім не мають на увазі використання води!

Персик - це надзвичайно смачний і солодкий фрукт, з якого можна приготувати смачне варення - джем без цукру. Заготовлювати варення з персиків або нектарина краще в сезон, тому що ціна фруктів стає по кишені кожному. Варення можна приготувати кількома способами. Перший - обробка фрукта при високих температурах, другий - обробка фрукта низькими температурами. Для першого способу вибирайте персики стиглі, жовті, але не занадто м'які.

Хто не любить холодною зимою поласувати смачним фруктовим варенням? Воно не тільки стане прекрасним доповненням до чашки гарячого чаю, але і навіє спогади про минуле тепле літо. Багато хто вважає, що людям, які в силу різних причин змушені звести до мінімуму споживання цукру, включати в свій раціон варення категорично заборонено.

Сливове варення завжди виходить не нудотно-солодким, а дуже смачним і ароматним. Така характеристика є відмінною для будь-якого варення, оскільки надмірна солодкість здатна перебити натуральний смак фруктів. Запропонований рецепт є універсальним і дуже доступним, тим більше що завдяки багатому вітамінному комплексу слив варення стане справжнім порятунком під час застуди.

Айва - плід лимонно-жовтого кольору з жорсткою ароматною м'якоттю і терпким солодкуватим смаком. У свіжому вигляді айву в їжу майже не використовують. Плоди варять, запікають, в'ялять, сушать, готують желе, компоти, цукати, соки. Готують з айви і варення, як зі своїх плодів, так і з додаванням інших - з лимоном, з яблуком, грушею.

Для приготування варення з абрикосів хорошої якості слід вибирати плоди зрілі, солодкі, з щільною м'якоттю. Залежно від розміру плодів таке варення варять з кісточкою (більш дрібні фрукти) і без неї (середні і великі плоди).

Лисички - дуже корисні, а головне смачні гриби, які містять величезну кількість вітамінів, білка і корисних для людини мікроелементів. Їх властивості підвищують опірність різним захворюванням, і навіть сприяють поліпшенню зору.

Абрикосове варення - одна з обов'язкових заготовок на зиму в багатьох сім'ях. Ці ласощі використовується і як самостійний десерт до чаю, і як начинка до пирогів і млинців, і як заправка для компотів. Для приготування варення придатні будь-які види абрикосів, головна умова - те, щоб фрукт був солодким і без гірчинки. Дрібні сорти абрикосів можна навіть не розділяти на половинки і не викидати з них кісточки, такі плоди застосовуються в цілому вигляді.

Меню сайту